Opinia Timisoarei

Migranti sechestrati intr-un apartament din Timisoara. Traficantii, trimisi in judecata

TIMISOARA. Doi traficanti de migranti au fost trimisi in judecata, dupa ce au sechestrat, au batut si au amenintat aproape 20 de transfugi, iar pe altii i-au ajutat sa treaca ilegal frontiera spre Serbia, contra unor sume de bani.

CITESTE SI: Medicii de familie si din ambulatorii, din nou protest in strada, la Timisoara. Li s-au alaturat si pacienti. Video 

Conform rechizitoriului intocmit de procurori, unul dintre inculpati este acuzat de trecere frauduloasa a frontierei de stat, complicitate la trafic de migranti si lipsire de libertate in mod ilegal, iar celalalt de lipsire de libertate in mod ilegal.

”In jurul datei de 16.07.2022, inculpatul S.A.R., impreuna cu mai multe persoane, a trecut ilegal frontiera de stat din Serbia in România, iar in perioada 28.09.2023 – 29.09.2023, inculpatii S.A.R. si K.L., având asupra lor trei pistoale tip airsoft cu aer comprimat, doua bastoane cu electrosoc, un baston telescopic din metal si doua bucati spray iritant lacrimogen, au desfasurat acte de complicitate (procurare hrana pentru persoanele adapostite, asigurarea acestora ca vor fi transportate in mod fraudulos din România in Italia in schimbul unor sume de bani, etc.) la adapostirea unui grup de 18 migranti intr-un apartament situat intr-un bloc din mun. Timisoara, apartament unde au si fost depistati ulterior de organele de politie, migrantii fiind adapostiti pentru a tranzita teritoriul statului român in scopul trecerii frauduloase a frontierei cu un automarfar in Ungaria si, mai departe, spre Italia”, transmite Parchetul de pe langa Tribunalul Timis.

Cei doi inculpati au lovit si amenintat, sechestrând si lipsind astfel de libertate migrantii ce proveneau din Pakistan, India si Sri Lanka, pe fondul unor neintelegeri cu privire la sumele de bani care au fost sau urmau a fi achitate pe linia traficului de migranti.

Procesul va fi judecat de magistratii de la Tribunalul Timis.

Exit mobile version