TIMISOARA. Anul 2021 trebuie sa gaseasca Timisoara pregatita din toate punctele de vedere, iar Primaria incearca sa puna la punct diferite obiective din oras. Printre tintele municipalitatii se afla si parcurile din capitala Banatului, asa cum va anunta opiniatimisoarei.ro inca de la inceputul acestui an.
CITESTE SI: Tunelul iubirii a inflorit la Timisoara! Cat poate fi de frumos orasul primavara! VIDEO!
Primul mare parc luat in vizor de municipalitate este Parcul Central. Primaria are deja un plan cu modificarile care urmeaza sa apara in parc si cu ce specii vor fi plantate sau transplantate.
In parc vor fi puse nu mai putin de 86 de specii de arbori si arbusti, dar si 1552 de exemplare de plante perene din 25 de specii, de diferite culori.
La intrarea dinspre Catedrala Mitropolitana urmeaza sa fie pozitionate coloane de marmura, dar va fi inscriptionat si numele parcului. De altfel, toate intrarile in parc urmeaza sa fie refacute si rearanjate.
In parc vor fi instalate opt pergole noi, de cinci feluri diferite, fiind inlocuite cele existente acum. De asemenea vor fi instalate patru gradene verzi, doua rastelui pentru biciclete, 68 de cosuri de gunoi si jardiniere cu flori.
La intrarea dinspre Splaiul Nicolae Titulescu urmeaza sa fie refacute scarile si sa fie pusa si o rampa ce poate fi folosita de persoanele cu handicap. Va fi modificata si zona sahistilor, care va fi si extinsa de fapt. Acolo urmeza sa fie instalate alte 3 mese de sah si table duble, dar si patru mese de sah rezervate nevazatorilor.
Intrarea dinspre Spitalul de Copii Louis Turcanu urmeaza sa fie una mai artistica, din moment ce aici va fi amplasat un mozaic Heraldica, dar si diferite tipuri de jardiniere. Tot in aceasta parte a parcului va fi amplasat si un foisor, dar si o banca circulara.
Conform planului primariei, labirintul de ginkobiloba va fi pozitionat in apropierea intrarii dinspre Splaiul Nicolae Titulescu. In aceeasi zona, in apropierea trotuarului, vor fi plantati mai multi arbori si arbusti.
O alta alee care asigura intrarea in parc dinspre acelasi bulevard, dar care trece pe langa baza Uszoda, va fi refacuta in totalitate cu pavele, pana la zona meselor de sah si a zonei de sah verde. Aceasta de pe urma va fi pozitionata intre mesele clasice de sah, baza Uszoda si rondoul in centrul caruia este pusa statuia lui Barbu Stefanescu Delavrancea.
La intrarea dinspre bulevardul Republicii, cea dinspre pasajul Jiul, vor fi plantate mai multe tipuri de arbori si arbusti. Zona de skatepark ar urma sa fie si ea refacuta, insa dupa ce se va incheia litigiul cu firma care trebuia sa amenajeze skatepark-ul.
AICI puteti vedea si planul in detaliu al Parcului Central.
4,5 milioane lei au fost prevazuti in bugetul pe 2017 pentru Parcul Scudier
Parcul Anton Scudier este mai cunoscut drept Parcul Central. Creat in 1880 din ordinul celui care ii da numele, generalul Anton Von Scudier, a purtat acest nume pana in 1950, cand a fost schimbat de regimul comunist in parcul I.V Stalin.
Dupa alti cinci ani si-a schimbat din nou numele in Parcul Central, si avea sa ramana asa pana in 2015, cand a redevenit Parcul Anton Scudier, prin hotararea consiliului local.