Opinia Timisoarei

Ministrul Dan Sova promite: „pana la finele acestui an vor fi inaugurati 140 de kilometri de autostrada”

Dan Sova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, a declarat, miercuri, ca pana la finele acestui an vor fi inaugurati 140 de kilometri de autostrada.

El a precizat ca, in urma cu 10 zile, a fost semnat un nou grafic de lucrari cu constructorii care prevede ca lucrarile se fie gata in decembrie 2013.

„Asa cum am promis, pana in decembrie anul acesta vom avea 140 de kilometri de autostrada inaugurati. Se va da in folosinta, pana la sfarsitul anului, Lugoj-Deva, lotul 1, si Orastie-Sibiu, loturile 1,2,3 si 4”, a declarat Sova. Toate tronsoanele fac parte din proiectul autostrazii A1 Bucuresti – Nadlac si sunt finantate cu bani europeni.

Optimist, ministrul a spus totusi ca are totusi „o mica rezerva” fata de lotul 3 in apropiere de Sibiu, unde a avut loc o alunecare de teren „si unde este posibil ca in loc de decembrie sa se termine in aprilie”. De asemenea, el a mai spus ca daca vremea nu va permite, lucrarile vor fi gata in aprilie 2014.

Declaratia lui Sova vine in contextul in care presedintele Traian Basescu a vizitat miercuri santierul tronsonului de autostrada care leaga Aradul de Nadlac, unde lucrarile sunt oprite. Seful Statului a criticat extrem de dur Guvernul si a declarat ca „Autostrada spre Nadlac, emblema neputintei si o proasta guvernare. Guvernul sa se trezeasca!

Sursa: capital.ro

Citeste si Basescu la Arad: Autostrada spre Nadlac, emblema neputintei si o proasta guvernare. Guvernul sa se trezeasca!

Exit mobile version