Opinia Timisoarei

Ministrul Sanatatii Nelu Tataru, la Timisoara: Toate spitalele trebuie sa fie pregatite sa primeasca pacienti cu coronavirus. 10 la suta din paturi sa fie rezerva pentru COVID. Video

TIMISOARA. Vizita fulger a ministrului Sanatatii, alaturi de cel al Internelor si Dezvoltarii, la Timisoara, joi la amiaza.

CITESTE SI: Se dubleaza numarul de teste facute la Spitalul Judetean Timisoara, iar Casa Austria se transforma in Spital COVID. Pacienti cu coronavirus vor fi primiti si la Institutul de Boli Cardiovasculare

Nelu Tataru a mers mai intai la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara unde a stat de vorba cu medicii, analizand noul context al pandemiei de coronavirus si cresterea uriasa a numarului de cazuri.

Ministrul Sanatatii a precizat ca toate spitalele din tara trebuie sa fie pregatite sa preia pacienti infectati cu COVID, iar unitatile medicale trebuie sa-si faca o rezerva de paturi, atat la ATI, cat si in saloane dedicate, pentru a putea face fata in cazul in care transmiterea virusului se va accelera in urmatoarea perioada.

Vorbim la nivel de faza 3, spitalele judetene si cele municipale, care nu intra in tratamentul spitalelor CPVID. Saptamana trecuta am dat o circulara prin care se pregatea 10% din capacitatea de paturi ATI, pentru care se pregateau circuite separate, in eventualitatea cresterii numarului de pacienti in Terapie Intensiva, iar astazi s-a discutat si la nivel national despre o rezerva de paturi. Toate spitalele vor avea o rezerva si, in functie de evolutia din fiecare judet in parte, ele (paturile, n.r.) vor fi ocupate. Vorbim de 10% din paturile totale. Circuitele sunt pentru spitalele pavilionare, avand in vedere ca spitalele mai noi asigura deja circuite interne. In acest moment, se face o evaluare a capacitatii fiecarui spital in parte„, a declarat ministrul Sanatatii Nelu Tataru la Timisoara.

VIDEO: George Stefanita

De la Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Victor Babes, ministrul Sanatatii a mers la Spitalul Judetean Timisoara si mai apoi la sediul Prefecturii judetului Timis.

Exit mobile version