Opinia Timisoarei

Mituri legate de consumul de alcool. Vinul dupa bere e placere si berea dupa vin e un chin?

Etanolul, un drog sedativ-hipnotic care afecteaza buna functionare a creierului, la fel ca si celelalte sedative hipnotice, cum este valiumul sau alte barbiturice.

Consumul de cafea ma ajuta sa raman treaz si sa ma concentrez la volan! Doar timpul te va tine treaz. Odata ce alcoolul a ajuns in sange nu exista nimic care sa ajute la eliminarea rapida a acestuia; numai timpul mai rezolva aceasta problema. Cafeaua ar putea sa va tina treaz/a, dar ganditi-va la consecinte: mai mult timp treaz/a – un consum mai mare de alcool – o concentratie mai mare de alcool in sange.

Bomboanele mentolate sau guma de mestecat vor induce in eroare etilotestul! Dispozitivele pentru masurarea concentratiei de alcool din sange nu sunt influentate de produsele pentru improspatarea respiratiei. Acestea masoara alcoolul continut de aerul din plamani, deci prin improspatarea respiratiei nu se va schimba concentratia de alcool din sange.

Consumul mai multor tipuri de bauturi alcoolice creste starea de ebrietate Amestecarea bauturilor poate cauza efecte secundare, cum ar si tulburarile gastrice. „Vinul dupa bere o placere. Berea dupa vin e un chin!”, astfel, de regula berea te imbata mai incet decat oricare alta bautura alcoolica, deoarece o sticla de bere este bauta in 10-20 minute, pe cand 50 ml de lichior in maxim 5 minute.

Un pahar de bere contine mai putin alcool decat un pahar cu vin sau cu lichior! Produsele alcoolice din comert sunt preparate astfel incat servirea oricarui sortiment, in paharul si cantitatea corespunzatoare stabilita de maestrii gastronomi, va contine aproximativ aceeasi concentratie de alcool. Astfel, un pahar de coniac, servit in pahar de coniac, va avea acceasi concentratie de alcool ca un pahar de bere, servita in pahar de bere… doar cantitatea difera.

Citeste mai mult!

Exit mobile version