Opinia Timisoarei

Moastele lui Papa Ioan Paul al II-lea ajung la Timisoara. Cand le vor putea vedea si atinge credinciosii?

TIMISOARA. Vesti bune pentru credinciosii din Timisoara. Relicva Sfantului Ioan Paul al II-lea soseste la Timisoara, vineri seara, in prezenta Arhiepiscopului Mitropolit de Bucuresti dr. Ioan Robu, presedintele Conferintei Episcopale din Romania.

Mai exact, aceasta va fi expusa la Biserica Millennium din cartierul Fabric. Reprezentantii Bisericii Millennium au anuntat recent programul de venerare a Relicvei Sf. Ioan Paul al II-lea, care va fi scoasa in fata credinciosilor in cadrul Sfintei Liturghii de vineri seara.

„In 12 iunie, la ora 19:00, are loc Sfanta Liturghie si un oficiu de rugaciune inchinat Sf. Ioan Paul al II-lea. In cadrul Sfintei Liturghii, va avea loc expunerea relicvei, care va putea fi venerata pana sambata la ora 11:00”, anunta fetele bisericesti.

„Sunt picaturi de sange de la fostul Suveran Pontif Papa Ioan Paul al II-lea. Relicva a fost inmanata in 2011 Arhiepiscopiei de Bucuresti, pentru ca Romania a fost prima tara majoritar ortodoxa care l-a primit pe Papa Ioan Paul al II-lea. In 2011, cand a fost beatificat, fostul secretar al Papei, actualul Arhiepiscop Cardinal de Cracovia a dat si Bucurestiului cateva picaturi din sange”, ne-a declarat preot paroh Kapor Janos.

Potrivit acestuia, timisorenii se vor putea apropia si vor putea atinge moastele cu diverse obiecte de imbracaminte. Preotul paroh sustine ca cel mai important moment va fi in timpul Liturghiei de sambata, care va fi oficiata de Arhiepiscopul Mitropolit de Bucuresti, dr. Ioan Robu.

Sute de credinciosi sunt asteptati vineri seara la Biserica Millennium din cartierul Fabric sa-i aduca un omagiu celui mai iubit papa din istorie.

Exit mobile version