Obiectele de mobilier, covoarele și mocheta, saltelele uzate, toate sunt deseuri voluminoase. Din cauza dimensiunilor mari, dar si a faptului ca sunt alcatuite din materiale diferite, ele nu pot fi aruncate la fel ca si celelalte deseuri si au un regim special.
Ele nu se depoziteaza nici pe domeniul public sau langa pubele, pentru ca formeaza astfel rampe ilegale de gunoi.
CITESTE SI: Operatiunea Ghilotina, in forta, la Timisoara. Strada eliberata de cabluri. Video
Pentru colectarea deseurilor voluminoase RETIM Ecologic Service organizeaza periodic campanii speciale. In cadrul acestora sunt amplasate in Timisoara si in alte localitati containere de mari dimensiuni.
Oamenii pot sa aduca acolo ceea ce vor sa arunce de prin gospodarie. Exista insa si in acest caz niste reguli. Nu orice obiect voluminos poate fi astfel colectat.
Sunt considerate tot deseuri voluminoase caloriferele din fonta si aluminiu, usile, geamurile, vesela, lustrele, tablourile, obiectele sanitare – inclusiv cazile de baie, draperiile, etc. In schimb, nu se colecteaza alaturi de ele aparatura electrica si electrocasnica, deșeurile biodegradabile, cele rezultate din constructii si demolari, cele periculoase sau deseurile industriale.
In prezent se desfasoara, in Timis, doua campanii de colectare a deseurilor voluminoase. Una dintre acestea are loc in Timisoara si va dura pana in 19 iunie, iar cealalata, in Zona rurala 1, pana in 29 iunie.
Programul si amplasarea containerelor pentru deseuri voluminoase in Timisoara pot fi consultate aici, iar pentru localitatile din judet aici.
Daca ati fost martorii unui eveniment sau ai unei situatii neobisnuite care ar putea deveni subiect de stire, contactati-ne la redactie@opiniatimisoarei.ro sau pe contul nostru de Facebook