Opinia Timisoarei

Momentul in care incep sa circule prin Timisoara, pe trasee, noile autobuze electrice galbene Karsan. Producatorul turc aduce inca doua in cateva zile

TIMISOARA. Primele 4 din cele 44 de autobuze electrice pe care compania Karsan, din Turcia, le produce pentru Timisoara, au ajuns inca din decembrie la STPT, iar la scurta vreme, au si intrat in probe.

CITESTE SI: Carne imputita, vitrine jegoase, mucegai, sosuri expirate de anul trecut sau cuptoare unsuroase, in localuri din Timisoara. Ingroziti, inspectorii OPC au inchis cateva. Imagini care te pot afecta emotional. Foto 

De altfel, acestea au putut fi vazute in trafic in repetate randuri in ultimele zile. Se fac in continuare teste pe traseu, cu incarcatura cu saci de nisip si fara, pentru a vedea exact cum se comporta mijloacele de transport in diferite situatii.

Se fac teste de aproape doua saptamani, teste de autonomie, cu sau fara saci, cu caldura pornita sau oprita. De asemenea, sunt testate statiile de incarcare lenta si cea de incarcare rapida. Joi dimineata, la prima ora, au demarat noi teste. Din cate stim, ar trebui ca saptamana viitoare sa demareze demersurile pentru receptie„, au precizat pentru opiniatimisoarei.ro surse din Primaria Timisoara.

Conform procedurilor, dupa ce este realizata receptia autobuzelor, acestea trebuie inmatriculate cu numere definitive, apoi eliberate copii conforme pentru ele, de la ARR. Iar termenul avansat pentru finalizarea tuturor acestor demersuri este sfarsitul lunii martie, asttfel incat mijloacele de transport sa poata fi scoase pe traseu, pentru calatori, cel tarziu din 1 aprilie.

Potrivit surselor din Primarie, urmeaza ca saptamana viitoare sa mai soseasca la Timisoara inca doua dintre autobuzele electrice, numarul lor ajungand astfel la 6. In principiu, toate cele 44 de astfel de autobuze produse de Karsan ar trebui sa fie livrate Timisoarei de catre compania turceasca pana la finalul aestei veri.

Va reamintim, autobuzele electrice pentru Timisoara sunt produse in baza unu contract finantat de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritara 4, iar valoarea lor se ridica la 162.316.172,55 lei (TVA inclus). Administratia Fritz a decis ca noile mijloace de transport ale orasului sa fie galbene, si nu violet ca pana acum.

Exit mobile version