Opinia Timisoarei

Momentul in care SUA ar putea ridica vizele pentru romani. Anuntul care vine din America

Ambasada Romaniei in SUA anunta ca Romania a indeplinit, la finalul lunii septembrie, toate conditiile tehnice pentru ridicarea vizelor. Romanii ar putea merge in America, fara a mai solicita viza, “probabil, in prima parte a anului viitor”. O decizie a autoritatilor americane este asteptata in zilele urmatoare.

Intr-un mesaj postat pe retelele de socializare si filmat la New York, cu Statuia Libertatii in fundal, ambasadorul Andrei Muraru anunta ca, la finalul lunii septembrie, odata cu incheierea anului fiscal din SUA, “evaluarea noastra, bazandu-ne pe numarul de aplicatii pentru vize din acest an, precum si pe trendul puternic descrescator din ultimii ani, este ca Romania a coborat sub procentul de 3% al ratei de respingere”.

Asta inseamna ca, cel mai probabil in zilele urmatoare, autoritatile americane vor anunta intrarea Romaniei in programul Visa Waiver, din 2025.

Primii romani vor putea calatori fara vize in Statele Unite, probabil, in prima parte a anului viitor. A calatori fara vize in America nu este doar un statut privilegiat acordat unei tari. Vor exista beneficii importante pentru noi. Calatorind mai usor, romanii vor construi mai multe punti si vor putea impulsiona astfel comertul sau investitiile. De asemenea, ne asteptam sa avem curand mai multe curse aeriene directe intre Romania si America”, a precizat ambasadorul.

Exit mobile version