Opinia Timisoarei

Momentul in care va fi demolat Stadionul Dan Paltinisanu din Timisoara. Anuntul de ultima ora al presedintelui ales al CJ Timis

TIMISOARA. Guvernul va da miercuri hotararea atat de asteptata de timisoreni, si anume cea pentru demolarea actualului Stadion Dan Paltinisanu. Anuntul a fost facut de Alfred Simonis, presedintele ales al Consiliului Judetean Timis.

CITESTE SI: 25 de milioane de euro va costa modernizarea celui mai distrus drum judetean din Timis. Trebuie sa fie gata in 2 ani 

”Guvernul Romaniei va emite in sedinta care va avea loc maine hotararea de demolare a stadionului Dan Paltinsanu, document necesar licitatiei pe care Consiliul Judetean trebuie sa o lanseze pentru punerea la pamant a actualei arene. Aceasta Hotarare de Guvern era asteptata de catre suporterii timisoreni, iar acum ne aflam in situatia in care, daca totul decurge bine la CJ Timis, buldozerele pot intra in actualul stadion in perioada imediat urmatoare”, a anuntat Simonis.

Urmeaza ca CJ Timis sa gaseasca o firma, prin licitatie, care sa demoleze arena. Acest lucru ar putea dura doar cateva saptamani, apoi buldozerele sa treaca ;a treaba.

”Acest stadion a fost martor la atatea momente de bucurie, insa acum este timpul sa privim spre viitor si sa construim ceva demn de mostenirea noastra. Pentru asta, e necesara o Hotarare de Guvern ca sa punem la pamant tribunele care stau sa cada. Urmeaza organizarea licitatiei pentru gasirea firmei care sa demoleze arena, licitatie ce trebuie organizata de catre Consiliul Judetean Timis. Daca nu exista contestatii, peste cateva saptamani, buldozerele s-ar putea apuca de lucru”, a mai spus Simonis.

***

Va reamintim, licitatia pentru gasirea unui constructor pentru noua arena de la Timisoara, de 30.000 de locuri, a fost lansata in aceasta vara.
Noul Stadion Dan Paltinisanu va costa 114 milioane euro si va fi cel mai modern din Romania si cel mai mare dupa Arena Nationala.
Firmele interesate sa il construiasca isi pot depune ofertele pana in 30 august.

Constructorul declarat castigator al licitatiei de catre CNI va avea la dispozitie 8 luni sa proiecteze si alti 2 ani si jumatate sa construiasca viitoarea arena de la Timisoara, o buna perioada din pregatirea constructiei suprapunandu-se cu cea de proiectare. Garantia de buna executie este extinsa la 90 de luni.

Actualul Stadion Dan Paltinisanu din Timisoara a fost construit in 1963 prin munca voluntara, iar pana in 1995 s-a numit „1 Mai”.

UPDATE: Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta de miercuri hotararea privind demolarea Stadionului „Dan Paltinisanu” din Timisoara.

Exit mobile version