Cum ne-au obisnuit deja, motociclistii timisoreni combina plimbarile cu actiunile caritabile. Pentru ca la motociclete nu exista o alternativa pentru iarna, traseele si activitatile se vor desfasura atata timp cat nu va fi gheata.
Pentru urmatoarea perioada, activitatile umanitare vor lua locul plimbarilor.
„Pentru ca ne place sa imbinam excursiile cu distractia si cu spiritul caritabil, primul drum va fi catre Buzias, la centrul Hansel si Gretel, unde micutii ne asteapta cu un spectacol de Craciun, iar urmatorul va fi campania „Mos Craciun – Motociclist”, care o va lua razna pe sate si va imparti cadouri copiilor pe care ii va intalni in drumul lui”, spune Sorin Stanca, reprezentat al Comunitatii Motociclistilor din Romania.
Lumea restransa a motociclistilor este criticata sau invidiata, dar nu indiferenta. Sorin Stanca mai spune: „De fiecare data cand un grup de centauri moderni strabate soselele, toata lumea intoarce capul, nimeni nu ramane indiferent. Pentru mine, cea mai mare bucurie este atunci cand un copil de pe marginea drumului ne saluta si vezi in ochii lui bucuria si dorinta de a fi cu noi, atunci cand va creste”.
Pe langa actiunile umanitare regulate si plimbarile in grup, breasla restransa din Timisoara isi petrece timpul in locuri special gandite pentru interesele lor comune. Toate cluburile poarta un blazon si sunt formate exclusiv din barbati, dar asta nu-i face pe pasionatii de libertate sa uite de doamnele de acasa. Uniti din natura, organizeaza nenumarate activitati de caritate si plimbari, participa la festivaluri si intalniri. „Ne place sa umblam in grup cu motoarele, sa mergem la cafenele sau baruri cu specific moto, sa participam la festivaluri moto, toata lumea noastra se invarte in jurul motocicletelor”, adauga Sorin Stanca.
Pentru unii pasiune, pentru altii stil de viata, viata pe doua roti are si o istorie. „Ne place sa credem ca suntem urmasii ordinelor cavaleresti din Evul Mediu. Pana si salutul nostru vine din obiceiurile acelor vremuri. Atunci cand doi cavaleri se intalneau pe drum, isi ridicau viziera de la casca pentru a se recunoaste intre ei. Stilul cavaleresc se pastreaza si astazi, cand noi, prin diferite actiuni ii ajutam pe cei nevoiasi, pe copii fara familie sau pe fratii nostrii motociclisti”, mai spune Sorin Stanca.