Opinia Timisoarei

Munti de conducte ruginite, la margine de Timisoara. Se apropie de final inlocuirea mai multor kilometri de tevi vechi din reteaua orasului, cu bani europeni

TIMISOARA. Proiectul cu bani europeni pentru inlocuirea a zeci de kilometri de retea de conducte pentru apa calda si caldura, demarat de fosta administratie, se apropie de final.

CITESTE SI: Dispar benzi de circulatie in zona centrala, la Timisoara, si apar insule de verdeata pe strada care trece pe sub Bastion. Dupa prima licitatie ratata, administratia Fritz mai lanseaza una pentru proiectare

In cursul anului 2022 au continuat lucrarile de inlocuire a tevilor vechi cu conducte noi in sistem preizolat aferente proiectului “Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din municipiul Timisoara in vederea conformarii la normele de protectia mediului privind emisiile poluante in aer si pentru cresterea eficientei in alimentarea cu caldura urbana Etapa II”.

La marginea Timisoarei au fost depozitate conductele inlocuite in ultimii ani de firmele Energomontaj, Erbasu Constructii si Elsaco Electronic, care duc la bun sfarsit acest proiect cu fonduri europene, de peste 100 de milioane lei.

S-au incheiat lucrarile de modernizare a retelelor termice primare pe: str. Cercului, str. Miloia, str. Mures, str. Traian Vuia, in zona Lugojului: str, Simion Barnutiu, str. Zoltan Kodaly, str. Lugojului, str. Telegrafului, str. Renasterii, str. Lorena, in incinta Fac. de Mecanica, str. Traian Lalescu, str. V. Parvan, str. Sf. Rozalia, str. Filaret Barbu, in zona Bucovina: de la PT45 la strada Bucovina, str. Bucovina str. Liege, str. Dej, str. Ghe Marinescu, str. I.L. Caragiale, incinta Transelectrica, str. st. Cel Mare, Piata Aurel Vlaicu, str. Soarelui, str. St. O. Iosif, str. Scolii, str. Comanesti si Aleea F.C. Ripensia.
Din cei 9.067 m, din retea primara supusa retehnologizarii, s-au executat 6.803 m, reprezentand 75,03%.

La retelele termice secundare s-au facut lucrari aferente mai multor puncte termice. Din cei 20.095 m din reteaua secundara supusa retehnologizarii, s-au executat 19.459 m, reprezentand 96,83%.

In total au fost reabilitati, la nivelul proiectului, 26.262 m retea termica primara si secundara din 29.162 m, reprezentand 90.05%.

Primaria anunta ca va continua inlocuirea conductelor vechi din sistemul de termoficare al orasului fiind vizati alti 29 de kilometri de retea, dintre care 11 km cuprind conducta ce se intinde de-a lungul strazii Diminetii, care merge mai apoi pe o portiune din Bujorilor si mai apoi pe langa calea ferata catre CET SUd. Cu aceasta investitie, din etapa a III-a de retehnologizare, intreaga retea de transport va fi retehnologizata, asta insemnand ca toate tevile vor fi cu izolatie moderna si din material mai rezistent la coroziune.
Valoarea proiectului este de 160.280.811 lei.

Exit mobile version