TIMISOARA. Intr-o camara absolut speciala, pe rafturile lungi, stau insirate, ca in povestile cu bunici pricepute, sute de borcane cu muraturi, dulceturi si compoturi, fara conservanti si pregatite cu multa dragoste. Cei care le vor consuma au mare nevoie de un strop de bucurie. Si iata ca cineva il daruieste din toata inima.
Bucataresele Spitalului de Copii Louis Turcanu din Timisoara se dovedesc extrem de talentate. Pe langa mancarea pe care o pregatesc pentru micutii de aici, au pus la punct si o camara care ar face invidioasa orice gospodina vrednica.
Inca de la inceputul toamnei, bucataresele s-au aprovizionat cu toate cele trebuincioase, iar acum pe rafuri se insira si iti fac cu ochiul borcane cu castraveti murati, gogosari, muraturi asortate, dulceturi si compoturi, pregatite chiar in bucataria spitalului de copii.
“Domnul manager tine foarte mult la asta. Sunt sanatoase, pentru ca sunt pregatite ca in casa si, in plus, mai facem si ceva economie, pentru ca iesim mai ieftin daca le pregatim chiar noi“, a spus una dintre bucatarese.
Pentru copiii internati in spital, toate aceste provizii pentru iarna sunt o mica bucurie care le mai lumineaza zilele lungi si triste petrecute in saloane intre tratamente uneori chinuitoare. Mesele lor sunt astfel mai gustoase si mai sanatoase, iar bucataresele sunt fericite cand ii vad zambind, dupa ce se infrupta din bunatatile pregatite de ele cu drag si multa grija.