Adevarate „bombe” de vitamine, murele se gasesc foarte usor in aceasta perioada, atat in supermarketuri cat si la tarabele din piata. 100 de grame de mure consumate pe saptamana pot face minuni pentru sanatatea noastra.
Asta pentru murele contin tanin, acizi organici, vitamina C si flavonoide. Taninul este un compus vegetal complex care se regaseste si in plante si ajuta la prevenirea anumitor cafectiuni virotice sau bacteriene, dar si aparitia anumitor tumori.
Murele sunt adevarate surse de vitamine, substante active si minerale ce pot preveni cancerul de colon si stomac, ce ajuta la reglarea tranzitului intestinal, ajuta la buna functionare a sistemului nervos, intaresc oasele, detoxifica ficatul, intaresc sistemul imunitar, protejeaza ochii, previn anemia, amelioreaza durerile in gat, ajuta la vindecarea ranilor si sunt bune chiar si pentru diabetici (deoarece contin foarte putin zahar).
Intr-un top 5 al „celor mai sanatoase fructe din lume”, murele ocupa primul loc la capitolul aport nutritional, cu un scor de 64, in timp ce zmeura are un scor de 61, fructul guava – 55, capsunile -53 si merisoarele – 50.
Sursa: wowbiz.ro