Pe locul secund, atunci cand vine vorba despre plante ornamentale pentru balcon se afla, la egalitate, begoniile si petuniile. Begonia este o floare careia ii place foarte mult caldura, ea fiind colorata si extrem de dornica de lumina. La fel, petuniile sunt flori care adora lumina. Aceste plante se comporta foarte bine pe balcoanele situate in partea sudica.
Pe unele terase, salvia reprezinta oaza de verdeata, insa planta aceasta, pe langa ca are nevoie de multa lumina, mai are nevoie si de o ingrijire mai speciala, asa ca este mai greu de cultivat, in comparatie cu alte plante, cum ar fi muscatele, de exemplu.
Desi rareori e intalnita, levantica este si ea o planta care se poate cultiva pe balcon. Pe langa coloritul ei foarte frumos, planta este puternic parfumata si poate fi folosita, uscata, in locuinta, pentru alungarea moliilor, spre exemplu.
Leandrul cu florile sale de culoare alba, galbena sau rosie „imprima“ balconului un aer cat mai mediteranean. in plus, leandrul sta inflorit din luna iunie si pana la sfarsitul lunii septembrie. Desi florile de leandru se mentin destul de mult, planta este considerata mai degraba una de interior, insa unii isi ”impodobesc” foarte frumos balconul, pe timpul verii, cu aceasta planta.
Ca este vorba despre muscate, levantica sau begonii, principalul criteriu de alegere a plantei ce urmeaza a decora un balcon frumos este coloritul florilor. Cele mai cautate sunt florile care se mentin pe o perioada indelungata, au un colorit viu si nu presupun prea mare efort pentru ingrijire.