Opinia Timisoarei

Muzeul National al Revolutiei Anticomuniste din Decembrie 1989 de la Timisoara isi cauta proiectant. Ministerul Culturii a lansat licitatia de peste 1 milion si jumatate de euro

TIMISOARA. Se cauta o firma care sa proiecteze viitorul Muzeu National al Revolutiei Anticomuniste din Decembrie 1989, ce va fi amenajat la Timisoara, si sa asigure asistenta tehnica pe parcursul executiei lucrarilor.

Ministerul Culturii a lansat luni dimineata licitatia. Valoarea contractului este estimata la 6.067.287 de lei fara TVA, adica aproximativ 1,5 milioane euro, cu tot cu TVA.

Cele 2 componente ale contractului sunt: a) Proiectare, cu urmatoarele faze: – Elaborare studiu de fezabilitate (SF), inclusiv elaborarea tuturor documentatiilor pentru Planul Urbanistic Zonal si PUZ propriu-zis, precum si obtinerea tuturor avizelor si aprobarilor pentru acesta. in cadrul SF se vor elabora: Studii pentru definirea experientei muzeale (proiectare si specificatii tehnice), conceptia muzeala si continutul stiintific, expertiza tehnica pentru structura si instalatii, studiul geotehnic si ridicarea topografica, auditul energetic, studiul istoric – arhitectural-urbanistic, relevee pentru toate specialitatile, elaborare S.F., inclusiv intocmirea Devizului General); – Elaborare P.A.C. (Proiect pentru Autorizarea Executarii Lucrarilor de Construire), P.O.E. (Proiect de Organizare a Execuţiei Lucrarilor) si documentaţii pentru obţinerea tuturor avizelor necesare; – Elaborare P.T.E. (Proiect Tehnic de Executie), inclusiv D.E. (Detalii de Executie) pentru toate specialitaţile: structura, arhitectura, instalaţii, inclusiv Plan SSM; – Elaborare proiect post-executie, respectiv documentatie de tip „as built”; – Certificat de performanta energetica a cladirii. b) Asistenta tehnica din partea proiectantului„, se arata in documentatia postata in Sistemul Electronic de Achiztii Publice.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 1 martie.

In noiembrie anul trecut, fostul ministru al Culturii, Bogdan Gheorghiu, anunta la Timisoara ca 15 milioane de euro vor fi ceruti Bancii de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru Muzeul National al Revolutiei Anticomuniste din Decembrie 1989. Acesta urmeaza sa fie amenajat in Garnizoana din Piata Libertatii, la Timisoara.

Exit mobile version