Opinia Timisoarei

Ne uitam spre cer. O cometa ce trece foarte aproape de Pamant va putea fi vazuta si cu ochiul liber

O cometa stralucitoare va trece sambata pe langa Pamant, fiind prima data cand aceasta se apropie atat de mult de Soare și de Terra. Aceasta va fi vizibila inclusiv din Romania si sunt sanse mari sa fie vazuta chiar cu ochiul liber si in timpul zilei, in funcție de condițiile meteorologice.

CITESTE SI: Va rasuna din nou muzica in Pestera de la Romanesti. Se implinesc 40 de ani de la primul concert intre stalactite si stalagmite in Timis 

Pentru cei care dețin un binoclu sau un telescop, imaginea cometei va fi una și mai spectaculoasa. Coada cometei se marește pe masura ce se apropie de soare, caldura acesteia fortand nucleul de gheata sa se topeasca formand jeturi de gaz si praf, lungi de zeci de mii de kilometri, scrie digi24.ro.

Pe 12 octombrie, cometa C/2023 A3 se va afla cel mai aproape de Pamant la o distanta de 0,472764 unitati astronomice sau 70.724.459 de kilometri, potrivit theskylive.com.

Cometa va fi vizibila în Romania în jurul orei 19:00, atunci cand doritorii trebuie sa priveasca înspre Vest, la dreapta planetei Venus.

Exit mobile version