Opinia Timisoarei

Neasteptate cadouri primite in loc de amenzi, in trafic. Surpriza facuta soferilor de catre politisti la Timisoara

TIMISOARA. O actiune a politistilor in trafic i-a lasat muti de uimire pe multi dintre soferii care au fost trasi pe dreapta.

S-a intamplat joi in cateva zone din oras, unde agentii de la Serviciul Rutier Timis, dar si de la Biroul Timisoara le-au facut semn conducatorilor auto sa opreasca.

 

In locul amenzilor sau mustrarilor, soferii s-au trezit cu ‘cadouri’. Agentii le-au oferit pixuri, insigne, stikere reflectorizante, autocolante auto si jucarii de plus.

Politistii n-au fost pe post de Mos Craciun, ci au organizat o ampla actiune de prevenire, parte dintr-o campanie nationala de informare si educare a conducatorilor auto.

Agentii le-au facut recomandari si i-au indemnat pe soferi sa respecte regulile de circulatie si sa nu se urce la volan bauti sau drogati.

Totodata, le-au reamintit o serie de lucruri importante ce nu trebuie scapate din vedere in sezonul rece:

In conditiile producerii unor fenomene ce pot afecta siguranta circulatiei rutiere (lapovita, ninsoare sau vant puternic), Inspectoratul de Politie Judetean Timis recomanda, atat conducatorilor de vehicule, cat si pietonilor:

– Manifestati prudenta in trafic, circulati cu viteza adaptata permanent conditiilor meteo-rutiere si adoptati o maniera preventiva de condus.

– Echipati autovehiculul cu anvelope corespunzatoare anotimpului rece. Este obligatorie echiparea vehiculelor cu anvelope de iarna cand se circula pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei.

– Evitati actionarea brusca a mecanismelor de directie si franare si folositi cu precadere frana de motor.

– Adaptati permanent viteza la conditiile de drum (carosabil umed, acoperit cu polei, zapada sau gheata).

– Circulati cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km/h in localitati, sau 50 km/h in afara acestora, cand partea carosabila este acoperita cu polei, gheata, zapada batatorita, mazga sau piatra cubica umeda.

Exit mobile version