Opinia Timisoarei

Nepotul baronului PSD Paul Stanescu, audiat la Parchetul European de la Timisoara. Acuzatii de frauda cu bani europeni

TIMISOARA. Dupa ce luna trecuta procurorii Parchetului European au facut mai multe perchezitii la femele de porci ale rudelor lui Paul Stanescu, senator PSD si secretar general al partidului, miercuri l-au audiat la Timisoara pe nepotul social-democratului, intr-un dosar de frauda cu fonduri europene de 6 milioane de lei.

La finele lunii iunie, procurorii anticorptie condusi de Laura Codruta Kovesi au descins la firme din Corabia si Visina, apartinand neamurilor baronului PSD Paul Stanescu,

Presa nationala nota atunci ca descinderile anchetatorilor de la Parchetul European nu aveau legatura cu dosarul afacerii ‘Stuful din Delta’, in care este implicat Paul Stanescu.

Inca din 2020, nepotul secretarului general al PSD a fost acuzat ca musamalizeaza neregulile de la o fermă de porci din judetul Olt, unde se inregistrasera focare de pesta porcina.

Nepotul Alex Stanescu a venit la audieri la Timisoara insotit de avocati si a refuzat sa faca vreo declaratie. A fost pus sub acuzare pentru frauda cu fonduri europene si fals intelectual.

Ancheta continua.

UPDATE: Parchetul European anchetează cinci persoane pentru fraudă agravantă în materie de subvenţii care implică o fermă de creştere a porcilor, prejuudiciul estimat de anchetatori depăşind 660.000 de euro. Unul dintre cei vizaţi este Alex-Florin Stănescu, nepotul secretarului general al PSD, Paul Stănescu, se arata intr-un comunicat al EPPO.

Parchetul European (EPPO) din Timişoara efectuează cercetări asupra unui număr de cinci persoane pentru fraudă agravantă cu subvenţii, falsificare de documente private şi fals intelectual, cu un prejudiciu estimat de 667 000 EUR. Ancheta s-a bazat pe sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciile Judeţene Anticorupţie Timiş şi Mehedinţi”, anunţă, joi, DGA, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că este vorba despre un proiect de înfiinţare a unei ferme de creştere a porcilor în oraşul Corabia, judeţul Olt, finanţat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

Conform anchetei, beneficiarul fondurilor, cu sprijinul furnizorului de echipamente şi al consultantului de proiect, a prezentat documente false pentru bunuri care au fost achiziţionate la un preţ mai mic şi care erau de altă natură sau cantitate decât cele solicitate din FEADR, obţinând astfel în mod nejustificat fonduri de la bugetul UE în valoare de 667 000 EUR. De asemenea, se înţelege că doi angajaţi ai Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) din România, în exercitarea atribuţiilor lor, au menţionat în mod fals că au efectuat controale corecte la faţa locului ale echipamentelor solicitate de beneficiar”, a mai transmis sursa citată. Instituţia precizează că, urmare a anchetei, o sumă suplimentară de aproximativ 500.000 euro a fost împiedicată să fie obţinută în mod nejustificat de la bugetul UE.

 

Exit mobile version