Nicolae Robu, ‘bagaretul in toate’, ridica din nou din umeri. Ce se intampla cu santierul din Cetate?

TIMISOARA. Santier continuu in centrul istoric al Timisoarei. Se lucreaza foarte putin si doar pe cateva strazi. Recent, primarul Nicolae Robu anunta ca pietrarii contractati de firma constructoare sa paveze Piata Unirii au plecat la… cosit iarba uscata, la locurile de bastina. Edilul-sef are acum noi promisiuni de la constructor, cu toate ca inca nu a venit toata piatra necesara pavarii strazilor.

„Am discutat cu constructorul, am din nou promisiuni ca se va lucra, astazi (n.r. joi) a plecat o masina spre Alba Iulia, sa vina cu piatra… Pe Eugeniu de Savoya se lucreaza deja, n-am fost sa vad, dar ma voi duce pe teren. Sper sa vad ca intr-adevar se lucreaza. S-a lucrat putin pe Lucian Blaga si s-a lucrat cu 15 oameni in Piata Unirii, insa 15 muncitori nu sunt suficienti pentru ca lucrarile sa avanseze in ritmul pe care ni-l dorim. Oricum, miza cea mare este ca acest proiect sa fie finalizat pana la sfarsitul acestui an si facem tot ce ne sta in putinta pentru a atinge acest obiectiv”, a declarat edilul-sef.

In cazul in care proiectul nu va fi gata la timp, reprezentantii primariei sunt hotarati sa dea in judecata antreprenorul, pentru a recupera daunele, mai exact banii europeni pe care risca sa-i piarda daca totul nu este finalizat pana la sfarsitul anului.

Cu toate ca spune ca este bagaret in toate, Robu ridica din nou din umeri si habar nu are cand vine piatra pentru pavarea tuturor strazilor incluse in proiect.

nicolae robu

„Exista un contract, un termen, nu este problema noastra cand se lucreaza si cu cati oameni se lucreaza, contractual punand lucrurile. Facem sa fie problema noastra, pentru ca ne pasa de acest oras. Dar, conform contractului, beneficiarul nu are prerogative in acest sens. Drept urmare, eu, pentru ca sunt bagaret in toate, v-am putut spune unde s-a ajuns cu numarul de muncitori, care e situatia acolo si cu aprovizionarea. Altminteri, nu am prerogative in aceasta privinta. Noi putem trage firma la raspundere in momentul in care expira termenul si constatam ca nu s-a realizat lucrarea sau s-a realizat, dar fara respectarea calitatii. Termenul de executie este prelungit oficial pana la sfarsitul anului. Dar ca sa putem sa intocmim toate documentele, trebuie sa se finalizeze lucrarile respective mai devreme”, a explicat Nicolae Robu.

***

Lucrarile de reabilitare a centrului istoric din Timisoara au inceput la sfarsitul lunii octombrie 2013 si sunt realizate de firma Romprest, care face lucrari de arhitectura, rutiere, de alimentare cu apa si canalizare, retele de alimentare cu energie electrica, instalatii electrice pentru iluminatul public si telecomunicatii.

Va reamintim, lucrarile de reabilitare din cartierul Cetate reprezinta un proiect mai vechi al Timisoarei initiat de administratia Ciuhandu, care a pus piatra de temelie in primavara anului 2012. Acestea se executa treptat, cu aproape 15 milioane de euro, 80% din bani venind de la UE, ca fonduri nerambursabile.

Ar trebui sa fie complet refacute, pana la sfarsitul anului, 10 strazi in zona Unirii: Sergent Constantin Musat, Vasile Alecsandri – pe tronsonul Piata Unirii si Libertatii, Lucian Blaga – pe tronsonul Piata Unirii si Piata Huniade, Florimund Mercy, Franceso Griselini, Fara Nume 2, Radu Negru, Eugeniu de Savoya, General Praporgescu si Enrico Carusso.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.