Opinia Timisoarei

Nicolae Robu, dupa esecul Referendumului: Nu era cazul sa se organizeze. Pe cine da vina?

TIMISOARA. Liderul PNL Timis Nicolae Robu reactioneaza dupa esecul de la Referendumul in care si el a votat alaturi de cei 20,41% dintre romanii care si-au exprimat optiunea in legatura cu redefinirea familiei in Constitutie.

CITESTE SI: Primarul Timisoarei Nicolae Robu la Referendum: Cand e vorba de familie, nu mai sunt la fel de nonconformist. Video

CITESTE SI: ‘Cu banii de Referendum nu se putea face o bucata de centura la Timisoara?’ Intrebarea la care presedintele PNL Ludovic Orban n-a fost in stare sa raspunda decat prin… promisiuni. Video 

CÂT DE PENIBILI SUNT CEI CE VĂZÂND FIASCOUL REFERENDUMULUI ÎȘI SCHIMBĂ ACUM POZIȚIA!

Poziția mea a fost și este următoarea:
1. Nu era cazul să se organizeze acest referendum pt că nu era niciun pericol iminent de schimbare a legislației care statuează că, în România, familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie.
2. Dacă, totuși, Puterea Psd+Alde l-a organizat, eu consider că ar fi fost bine ca el să întrunească cvorumul de validare, fără cvorum, toate cheltuielile cu el fiind în zadar. Si suntem prea săraci să ne cheltuim banii în zadar (încă o dată o spun: cel mai bine ar fi fost să nu se organizeze acest referendum!).
3. Vina pt nerealizarea cvorumului o poartă exclusiv Puterea Psd+Alde. Totul a fost făcut în pripă, fără o precampanie de informare a cetățenilor și foarte mulți dintre aceștia nici n-au știut ce se votează, de fapt. Pe acest fond, au prins campaniile de dezinformare, de intoxicare, chiar, că s-ar vota cu totul altceva decât s-a votat. Dar eu întreb: nu ar fi fost, oare, mai înțelept, ca înaintea luării deciziei de organizare a referendumului, să se facă un sondaj pt a se afla dacă poporul român îl vrea sau nu? Eu zic că ar fi rezultat, categoric, că nu!
4. Eu am anunțat că voi merge la referendum, din rațiunea expusă la punctul 2 și am făcut cunoscut inclusiv cum voi vota și motivarea: DA, pt că acesta este crezul meu! Și îmi mențin acest crez și o spun răspicat: este dreptul meu la el, la fel cum este dreptul altor semeni -LGBT-iști sau nu- la crezul lor diferit de sl meu. Eu simt nevoia ca atunci când spun cuiva că sunt căsătorit, să nu fie nevoie să fiu întrebat: cu o femeie sau cu un bărbat. Nu-mi convine ca termenii familie și căsătorie să-și schimbe înțelesurile, dar n-am nimic împotrivă ca LGBT-iștii să-și promoveze termeni corespondenți în înțelesul pe care-l vor ei. Nu mă îndoiesc că au suficientă imaginație pt asta!
5. Am mai anunțat și că îi respect nediscriminatoriu pe cei ca mine și pe cei altfel -LGBT-iștii-, că trebuie să fim toleranți unii cu alții, că nu trebuie să uităm că geniile, criminalii, oamenii simpli etc. au fost, sunt și vor fi unii heterosexuali, alții homosexuali, nu asta ducându-i într-o categorie sau alta.
6. Închei cu întrebarea: câți români ar fi prezenți la un referendum pt extinderea sensului termenilor căsătorie și familie de la cel din legile actuale la unul care să admită și uniunea homosexuală? Ar fi 80% (adică: 100% – 20%), cum, după prezența de 20% de astăzi, încearcă unii să insinueze?! Să fim serioși! Ar fi mult-mult mai puțini ca astăzi!”, a notat Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook.

Exit mobile version