TIMISOARA. Primarul Nicolae Robu merge pe taram german sa caute investitori pentru ridicarea unui vis: complexul sportiv din zona Dan Paltinisanu. Deocamdata, planurile pentru campusul dorit sunt doar la nivel de… macheta.
Complexul sportiv imens pe care Primaria l-ar vrea edificat in zona actualului stadion Dan Paltinisanu va fi prezentat la o expozitie de profil la Munchen, iar edilul Timisoarei merge in Germania pentru a sustine planul constructiei. Acesta a fost infatisat timisorenilor, sub forma de macheta, in urma cu mai bine de un an, iar de atunci a suferit cateva mici modificari.
Complexul visat de intaiul gospodar al Timisoarei ar urma sa fie ridicat chiar pe locul actualului stadion Dan Paltinisanu plus vecinatatile pe care se gasesc acum mai multe cluburi.
CITESTE SI: Cluburile din Timisoara sa fie mutate in afara orasului! Cine vrea sa faca asta?
Noua arena ar trebui sa aiba peste 40.000 de locuri, in apropiere se vor construi un velodrom, un bazin olimpic si chiar un hotel. Complexul sportiv cuprinde insa si actuala Sala Polivalenta aflata inca in constructie.
„Am prezentat macheta cu conceptul de campus sportiv in zona Dan Paltinisanu unei echipe de arhitecti din Germania, care au fost implicati inclusiv in proiectarea Allianz Arena. S-au aratat foarte interesati si au venit cu cateva propuneri de modificare, nu multe, si ulterior mi-au spus ca va avea loc o mare expozitie, in cadrul careia se prezinta mari proiecte de obiective. In opinia lor, acest proiect s-ar preta la asa ceva, sa fie prezentat in cadrul acelei expozitii, ei afirmand ca asa se lucreaza. Se prezinta marile proiecte la nivel de concept si acolo vin investitori potentiali si ar fi sanse sa se gaseasca, nu din prima, dar cu astfel de participari, ar fi sanse sa se gaseasca investitori pentru acest campus„, a declarat primarul Nicolae Robu.
Edilul a explicat si care vor fi beneficiile potentialului investitor disponibil sa ridice un asemenea complex dedicat sportului la Timisoara.
„Si atunci, evident, ca s-ar proceda la un parteneriat public-privat, in cadrul caruia s-ar adera la principii folosite de lumea ajunsa la un alt nivel de dezvoltare. Se da in administrare obiectivul celui selectat, si un numar de ani se administreaza acea investitie in regim privat, incat, sa se amortizeze investitia. Evident, ca cel care administreaza are interesul ca acolo sa fie cat mai multe evenimente„, a completat primarul Timisoarei.
Pana la realizarea campusului, Timisoara continua sa sufere din pricina infrastructurii sportive. Stadionul Dan Paltinisanu a ajuns la 53 de ani de existenta si, in cazul in care o echipa a Timisoarei va mai ajunge in Cupele Europene, e greu de crezut ca mai poate fi omologat.
Sala Polivalenta este inca in constructie la Timisoara si lucrarile se misca foarte lent.
CITESTE SI: Sala Polivalenta a Timisoarei, o poveste fara sfarsit? Cand va fi totusi gata? GALERIE FOTO!
Dezastruoasa este si situatia bazinelor de inot din oras. Timisoara nu are inca un bazin olimpic, iar sportivii si simplii timisoreni le folosesc pe cele de la CSS Bega, Scoala Generala 30 sau cateva particulare, in timp ce bazinele din cartiere, promise de primarie, sunt inca la stadiu de desen.