Opinia Timisoarei

Nicolae Robu: Voi implementa în Timișoara conceptul de pădure-parc (P)

Nicolae Robu, candidatul din partea Alianței Electorale PSD-PNL la Primăria Timișoara, va schimba fața parcurilor din Timișoara, prin modernizarea celor existente și crearea altora noi, inclusiv pe conceptul inedit de pădure-parc.

Nicolae Robu: „Timișoara va redeveni un oraș verde! Am prevăzut, în Programul de guvernare locală competentă și eficientă pentru Timișoara, mai multe proiecte pentru reamenajarea parcurilor și a zonelor verzi din oraș. Voi continua modernizarea parcurilor existente și voi crea mici zone de respiro verzi. Am în plan construirea de parcuri noi, în: cartierul Calea Lipovei, pe Calea Șagului Vest – zona lacului, pe terenul viran de 4 ha de pe strada Nicolae Andreescu din cartierul Dâmbovița, pe terenul viran din zona de sud-vest”.

Pe lângă proiectele ample de modernizare a parcurilor din Timișoara și construirea de altele noi, Nicolae Robu are ca obiectiv și introducerea conceptului de pădure-parc în oraș.

„Am în plan implementarea unui concept inedit pentru Timișoara – amenajarea Pădurii Verzi ca pădure-parc și transformarea acesteia într-un loc de recreere și de promenadă, chiar în inima naturii! De asemenea, voi înverzi întregul oraș, prin creșterea numărului de arbori plantați, în diferite zone, care să producă oxigen și să ajute la îmbunătățirea calității aerului”, a explicat Nicolae Robu.

Programul de guvernare locală competentă și eficientă pentru Timișoara al lui Nicolae Robu prevede, pe lângă proiectele pentru parcuri și zone verzi, și dezvoltarea infrastructurii rutiere și a celei de sănătate, modernizarea și finalizarea clădirilor în care funcționează școli și licee, înnoirea parcului auto al STPT și revitalizarea vieții culturale de pe plan local.

Exit mobile version