Nimeni nu vrea sa faca studiul de 81.000 de euro propus de administratia Fritz pentru banda rapida de troleibuze si autobuze din centru catre Spitalul Judetean Timisoara. Licitatie anulata a doua oara

TIMISOARA. Dupa ce la inceputul lunii iulie anunta ca intentioneaza sa dedice o banda transportului public din centrul orasului catre Spitalul Judetean, la scurt timp administratia Fritz a lansat si licitatia, care insa s-a dovedit un esec.

La termenul limita de depunere a ofertelor pentru realizarea, cu 81.000 de euro, a Studiului de Fezabilitate si Proiectului Tehnic, nu s-a prezentat nimeni.

Primaria nu s-a lasat insa si, in septembrie, a reluat licitatia. Luni, cand a expirat termenul, iarasi n-a venit nicio firma, iar procedura a fost din nou anulata.

Aceasta si dupa ce in spatiul public in ultimele luni s-au iscat vii reactii cu privire la necesitatea cheltuirii acestor bani de catre Primaria Timisoara, in conditiile in care o astfel de banda dedicata mijloacelor de transport in comun deja exista.

Conform anuntului din Sistemul Electronic de Achizitii Publice, erau prevazute urmatoarele servicii: „expertize tehnice asupra infrastructurii stradale, întocmirea studiului de fezabilitate conform H.G. nr. 907/29.11.2016 actualizata, (inclusiv studiu topografic, studiu geotehnic, documentatii cadastrale, studiu de trafic/de circulatie etc.) si a documentaţilor pentru obţinerea tuturor acordurilor si avizelor stabilite prin Certificatul de Urbanism, elaborarea proiectului pentru autorizarea lucrarilor si obtinerea Autorizatiei de construire, elaborarea proiectului tehnic si asigurarea asistenţei tehnice din partea proiectantului pe perioada desfasurarii procedurii de achizitie a lucrarilor de execuţie (pentru formularea de raspunsuri la clarificari si in calitate de expert cooptat) si pe parcursul executiei lucrarilor pana la finalizarea implementarii proiectului si predarea proiectului As Built pe specialitaţi, la receptia lucrarii„.

SF-ul si PT-ul ar fi trebuit realizate in 6 luni, iar suma prevazuta in anunt, de la bugetul local, pentru documentatii, era de 336.135 lei fara TVA, adica peste 81.000 de euro cu TVA.

Reprezentantii primariei erau optimisti si convinsi ca de asta data avea sa fie cu… noroc.

Am avut discutii cu mai multi proiectanti si am intrebat de ce nu au venit. Unii ca au fost in concedii, altii au vazut prea tarziu anuntul de licitatie, altii erau incarcati. Acum am primit asigurari ca vor veni. Suma nu este una chiar mica, avand in vedere ca nu facem lucrari la structura drumului, ci doar schimbam probabil geometrii. Nu refacem fundatii, nu intram in structura drumurilor. In urma discutiilor purtate, am primit asigurari ca de data asta vor veni la licitatie„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro viceprimarul Timisoarei Ruben Latcau.

Iata, insa, ca nici acum nu s-a prezentat nimeni pana in 12 octombrie.

In Bugetul Timisoarei pe 2021, pentru acest studiu, administratia Fritz alocase doar 50.000 de euro.

***

Va reamintim, in acest moment, pe strada Cluj, de la Michelangelo si pana la Casa Tineretului, exista o banda dedicata mijloacelor de transport in comun si taximetrelor. Inainte ca aceasta artera sa devina cu sens unic, pentru o vreme, fosta administratie dedicase o banda troleibuzelor, taxiurilor si ambulantelor, pe sensul catre centru.
Ulterior, odata cu santierul de pe Aleea Ripenisa, a reconfigurat traficul, astfel incat din centru catre Spitalul Judetean se merge pe un singur sens, pe 4 benzi, iar cea dedicata mijloacelor de transport in comun e folosita si de ceilalti soferi. Cu totii spun ca pe acest sector de drum din Timisoara este poate cea mai buna ‘unda verde’, traficul fiind unul fluent chiar si in perioadele aglomerate.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Evident ca nu are cine sa vina daca nu sunt firme de casa. Unde-s toate firmele alea de contractau tot de la primarie?

  2. Dar cum era înainte,ce are?Ce studii mai trebuie facute sa dirijezi o circulație pe ceva ce a mai fost?Fereasca Dumnezeu…