„Avem doua posibilitati, prima ar fi varianta confruntarii ani de zile in instanta, pentru ca ei au acolo o constructie si vor cere drept de superficie (n.r. proprietarii au drept de folosinta a terenului, fiind proprietarii cladirii), chiar daca noi nu dorim sa le concesionam terenul. Evident ca daca s-ar intampla asa ceva, as face uz de toata imaginatia mea pentru a pune piedici activitatii ce se desfasoara acolo, desigur in cadrul legal. I-am facut sa inteleaga asta”, a spus Nicolae Robu.
Cealalta varianta ar fi intelegerea, pe cale amiabila. Primaria Timisoara le va oferi un teren proprietarilor acvariului, pentru mutarea constructiei de sticla. Practic, aceasta va fi refacuta in alta parte. Nu intra in discutie zona centrala, deoarece arhitectura nu permite, spune Robu.
„Nu va pot spune in momentul de fata care ar fi spatiile, asta ar insemna sa facem presupuneri, deocamdata suntem in explorare, inventariem spatii. Este un pas facut, am ajuns la un pact de neagresiune temporara pana gasim solutia, ei nu au mai cerut in instanta drept de superficie. Intr-o forma sau alta, trebuie sa dispara cladirea”, a completat Robu.
Proprietarul Acvariului din centru: N-avem niciun interes sa ne razboim cu Primaria Timisoara
Proprietarii spun ca negocierile sunt in linie dreapta si ca nu se stie cand vor muta constructia.
„Totul depinde de ei, noi suntem pe drumul cel bun. Nu avem de ce sa mergem in instanta atata timp cat mergem pe calea negocierii si a intelegerii, pentru ca si noi suntem interesati ca cetatenii Timisoarei sa se bucure de respect atat din partea noastra, ca si din partea primariei. Daca dansii doresc ca aceasta constructie sa nu fie aici, pai nu va fi, nu e nicio problema. Vrem sa rezolvam pe cale amiabila, nu avem niciun interes sa ne razboim cu Primaria”, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro Vasile Herman, administratorul societatii SC. ART SRL, proprietar al constructiei de sticla.