TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala, anunta organizarea unor noi serii de cursuri.
Curs FORMATOR (Cod COR 242401), in concordanta cu noul standard ocupational din 2007
Perioada: 20 – 31 martie 2017 (de luni pana vineri, intre orele 1630-2030)
Loc de desfasurare: Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22.
„Incepand cu data de 1 ianuarie 2010, pentru a fi autorizati, furnizorii de formare profesionala trebuie sa faca dovada ca realizeaza programele de formare profesionala cu formatori care au pregatirea pedagogica specifica formarii profesionale a adultilor si pregatirea de specialitate corespunzatoare programei de pregatire” ( art. 23, alin. 1 din OG 129/2000).
Obiectivul cursului este de a pregati persoane pentru ocupatia de Formator, iar obtinerea certificarii da dreptul la practicarea aceastei meserii.
Cursul are la baza metode dinamice, interactive si practice in formarea viitorilor traineri, cu accent pe diverse studii de caz pe care participantii le pot folosi drept exemple in momentul exersarii rolului de formator.
Cui se adreseaza acest curs?
– Tuturor celor care doresc sa ofere, in conditii legale, cursuri si traininguri de calificare, recalificare, dezvoltare personala, dezvoltare de competente, emitand diplome recunoscute de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei;
– Persoanelor care ofera, in cadrul firmei, in conformitate cu atributiile de serviciu, programe de formare (protectia muncii, cursuri de implementare a sistemelor de calitate, cursuri de calificare la locul de munca);
– Persoanelor care doresc sa se dezvolte personal, prin dobandirea de abilitati si competente, pentru transmiterea corecta si eficienta a unor mesaje catre terti;
– Persoanelor din departamentul de Resurse Umane / lectori interni.
La finalul cursului, participaniii vor fi capabili sa:
– identifice necesitatile de instruire;
– sa foloseasca limbajul verbal, nonverbal si paraverbal in favoarea lor;
– sa administreze situatii dificile (ex. grupe de cursanti neinteresati de invatare);
– sa aleaga informatia relevanta pentru obiectivele de instruire;
– sa construiasca activitaii care sa duca la indeplinirea obiectivelor de instruire;
– sa faciliteze invatarea pe parcursul si dupa finalul programului de prezentare/instruire;
– sa evalueze programul de prezentare/instruire pe baza unor criterii relevante;
– sa faca rapoarte de instruire relevante pentru o companie;
– sa organizeze programele de prezentare/instruire.
Cursul de formator si-a dovedit utilitatea si in contextul exersarii altor roluri la locul de munca sau chiar in plan personal. Iata cateva aprecieri ale unor cursanti din seriile anterioare:
„Mi-a placut in mod special prezentarea clara, atitudinea pozitiva, modul de interactiune al formatorului cu participaniii, exemplele multiple oferite. Un curs complex, incitant (…) si foarte bine structurat! Relatia formator-cursanti a fost foarte relaxata, modul degajat al formatorului si aplicaiiile practice au facut sa fie bine asimilat cursul si bine intelese obiectivele acestuia”, spune Daniela Vilcu-Micu, responsabil mediu si gestiunea deseurilor AZUR SA.
„Am petrecut 10 zile placute alaturi de oameni minunati. Pentru mine a fost mai mult decat un curs, a fost o experienta de viata pe care nu o voi uita curand. Felicitari, Alin! Ai creat un grup fantastic si ai fost, pentru multi dintre noi, o sursa de inspiratie, viziune si un trainer care face lucrurile din pasiune si pune mult suflet. Multumesc!”, a adaugat Petrisor Costica, sef serviciu RATT.
Curs CONTABILITATE PRIMARA CU UTILIZAREA CALCULATORULUI (COR 331302)
Perioada: 27 martie – 28 aprilie 2017
Loc de desfasurare: Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22.
Cursul are aplicabilitate imediata si trateaza prima etapa a demersului contabil: intocmirea corecta a documentelor contabile, pregatirea participantilor pentru evidenta contabila primara, cu aplicatii in programul SAGA. Programa cuprinde module care se intrepatrund: contabilitate primara si contabilitate asistata pe calculator.
Cursul se adreseaza persoanelor cu studii superioare sau cu studii medii, care doresc sa activeze in cadrul departamentelor contabile din cadrul companiilor sau institutiilor publice, precum si celor care vor sa isi aprofundeze cunostintele pe care le au deja in domeniu, oferind notiuni teoretice si solutii practice diverselor probleme din activitatea zilnica.
Structura cursului: Notiuni introductive; intocmirea, corectarea, arhivarea si reconstituirea documentelor primare; Inventarierea patrimoniului; Contul; inregistrarea operaiiunilor economico-financiare; intocmirea balaniei de verficare si a situaiiilor financiare; Monografie contabila.
Partea practica referitoare la intocmirea documentelor primare, inregistrarea in contabilitate a operatiunilor economico-financiare si obtinerea balantei de verificare se va face utilizand aplicatiile informatice.
–––-
Cursurile sunt autorizate de Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC).
Certificatele obiinute la absolvire au recunoastere naiionala si internaiionala si sunt emise de Ministerul Muncii si de Ministerul Educaiiei.
Diplomele se elibereaza in maxim 30 de zile de la absolvirea cursului, iar membrii CCIAT beneficiaza de 10% reducere.
Informatii si inscrieri la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT, Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam.110, sau la tel. 0256 / 219172.
Persoane de contact:
Ana Maria Luca, tel. 0724/604132, e-mail: amluca@cciat.ro (curs formator)
Milena Muresan, tel. 0742/924344, e-mail: mmuresan@cciat.ro (curs contabilitate).