TIMISOARA. Faina, sare apa si maia, ingredientul minune, o drojdie naturala. Asa arata reteta care a adus zambetul pe buze si satisfactie pentru peste 50 de timisoreni care au participat astazi la Atelierul de paine traditionala.
Toti cei interesati sa invete sa faca paine, lipii si grisine, sa framante si sa ia retete au avut parte de o dupa-amiaza plina cu intrebari care si-au gasit raspunsul. Brutarul artizanal Iulian Dutu i-a indrumat si le-a marturisit din secretele unei paini facuta cu plamadeala, fara drojdie de bere sau alti agenti chimici de dospire. Pentru asta nu au trebuit sa plateasca nimic, decat sa vina cu un bol, la pizzeria din Piata Sfântul Gheorghe.
“Pentru ca s-au inscris mai multe persoane decat ne-am asteptat am facut doua grupe. Una de dimineata si una de dupa-masa. Oamenii sunt foarte incantati, pun intrebari muncesc impreuna, socializeaza, e un fel de facebook real”, spune Alina Manea, presedintele Asociatiei Pro Arta.
Evenimentul a fost organizat de Asociatia Culturala Pro Arta, cu sustinerea brutarului artizanal Iulian Dutu si cu pizzeria din Piata Sf Gheorghe din Timisoara. “Vom mai organiza si alte evenimente de acest fel, fiecare care stie sa faca ceva poate sa se inscrie si sa-i invete si pe altii sau sa fie el invatat. Scopul este sa adunam oameni, sa socializam si sa facem ceva impreuna”, mai spune Alina Manea.
Foto: Dariana Dragos
“Pentru ca s-au inscris mai multe persoane decat ne-am asteptat am facut doua grupe. Una de dimineata si una de dupa-masa. Oamenii sunt foarte incantati, pun intrebari muncesc impreuna, socializeaza, e un fel de facebook real”, spune Alina Manea, presedintele Asociatiei Pro Arta.
Evenimentul a fost organizat de Asociatia Culturala Pro Arta, cu sustinerea brutarului artizanal Iulian Dutu si cu Pizzeria Kontiki. “Vom mai organiza si alte evenimente de acest fel, fiecare care stie sa faca ceva poate sa se inscrie si sa-i invete si pe altii sau sa fie el invatat. Scopul este sa adunam oameni, sa socializam si sa facem ceva impreuna”, mai spune Alina Manea.