Mai multe grupuri de avocati, impreuna cu reprezentantii Institutului de Medicina Legala au intocmit un fel de ghid al traumelor, similar cu cele din Germania si Austria. Ghidul contine puncte de trauma, care vin sa ajute in evaluarea traumelor suferite de catre oameni, in cazul unor accidente ruteire. Cu toate acestea, chiar daca punctul de trauma este inclus in lege, el are doar valoare orientativa in intelegerea amiabila.
Astfel, nemultumitii se pot adresa instantei.
„Dreptul la justitie al oricarui cetatean este de neatins. Nu poti ingradi accesul la justitie al unui om oricat de bineintentionata ar fi o anumita prevedere legislativa. De aceea, nu cred ca acel ghid foarte elaborat cu multe institutii de renume este o ierarhizarea a durerii, cum a fost numit. Din contra, el este doar un criteriu de evaluare de care se va tine seama in momentul evaluarii daunelor morale”, a dexclarat Sorin Greceanu, director general Fondului pentru Protectia Victimelor Strazii, citat de economica.net.
Parlamentarii vor trebui sa decida care va fi valoarea unui punct de trauma: unul sau doua salarii minime/medii, nete sau brute.
Citeste mai mult aici.