TIMISOARA. Primaria Timisoara a primit spre folosinta, vreme de un an, o masina electrica. Mai mult, i-a fost amenajata si o statie de incarcare in curtea sediului de pe C.D. Loga.
Primarul Nicolae Robu anunta ca va supune aprobarii Consiliului Local incheierea unui parteneriat cu reprezentanta auto pentru acest ‘dar’.
Edilul a spus ca nu va merge doar el cu masina, ci si alti colegi din primarie.
„Noi suntem interesati sa promovam transportul ecologic si incurajam folosirea masinilor cu motor electric din oras. Acum suntem intr-un moment foarte frumos, in care partenerii nostri Enel si Renault vin cu contributii importante in aceasta directie. Enel finanteaza un studiu ce va fi gata in iunie, privind amplasarea in Timisoara a unui numar important de statii pentru incarcarea masinilor cu motor electric. In zonele aglomerate, sa fie statii mai puternice. Am primit o masina Zoe din pentru a o folosi gratuit timp de un an. Ni s-a creat o statie de incarcare in curtea primariei. La proxima sedinta de Consiliu Local vom aproba acest parteneriat si inclusiv pentru folosirea ei timp de un an. Voi merge si eu cu masina, dar nu numai eu. Si cetatenii Timisoarei cu masini electrice pot intra sa isi incarce masinile in curtea primariei, la fel si in weekend„, a spus primarul Nicolae Robu.
Edilul a mai anuntat ca Enel finanteaza un studiu privind amplasarea de statii de incarcare pentru masini cu motor electric, pe raza Timisoarei. Se doreste ca in zonele aglomerate, cu trafic intens, sa existe statii mai puternice, in timp ce in cartiere ar urma sa fie instalate statii de o capacitate mai mica.
La Aeroportul International Traian Vuia din Timisoara functioneaza inca din noiembrie anul trecut o statie pentru incarcarea masinilor electrice. In aceasta pot fi alimentate 3 autoturisme simultan.
O alta statie a fost amenajata in parcarea de la Modex cu cateva luni mai devreme, in mai 2017.
opiniatimisoarei.ro va anunta in februarie ca Guvernul a pus la cale o strategie prin care pana la finele anului 2020 vor fi amplasate aproximativ 1000 de puncte de reincarcare/realimentare cu combustibili alternativi: energie electrica si GNC, gaz natural comprimat. La Timisoara, in aceasta strategie, sunt prevazute 5 astfel de statii de alimentare.