Opinia Timisoarei

Noul campus al Universitatii de Medicina din Timisoara, pe ultima suta de metri. Lucrarile se apropie de 90% realizare. VIDEO

TIMIȘOARA. Campusul modern pentru studenții și profesorii de la Medicină, care se află încă în construcție lângă Timișoara, la Ghiroda, este aproape gata.

CITESTE SI: Va fi decorat cu plante cataratoare iluminate cu proiectoare. Podul subred din Timisoara pentru modernizarea caruia se ‘bat’ 5 constructori. Va costa 8 milioane de euro

Stadiul lucrărilor este undeva la 85-90 la sută, iar termenul de finalizare a fost stabilit pentru luna iunie, anul acesta.

Lucrările sunt în grafic, sunt executate de Strabag. Termenul de realizare este undeva la mijlocul sau finalul lunii iunie. Putem spune că stadiul este undeva la 85-90 la sută. Au respectat graficul”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro profesorul Andrei Motoc, prorector al Universității de Medicină și Farmacie Timișoara.

Noile Clădiri ale UMF Timișoara - Stadiu lucrări 29.03.2025, Ghiroda #strabag

Potrivit prorectorului UMF, planul este ca în toamna acestui an studenții să poată învăța în noul spațiu de la Ghiroda.

Între timp, Compania Națională de Investiții urmează să organizeze o licitație pentru mobilierul și aparatura necesare.

Noul campus al UMF Timișoara este construit de CNI si, mai apoi, la finalizarea lucrărilor, urmează să fie donat Universitatii de Medicina din Timisoara. Construcția a început în anul 2022.

Proiectul prevede construirea unei clădiri cu două amfiteatre, 10 săli de seminarii, centru de conferințe, muzeu antropologic, centru expozițional, birouri pentru cadre didactice și personal științific, două săli de studiu și discuții, grupuri sanitare, spații tehnice și administrative, spații de circulație și ascensoare. De asemenea, se vor construi și dota un corp de clădire cu rol didactic, dar și un imobil cu unități de cazare, sală și terenuri de sport.

Construcția va avea dotări moderne, instalații electrice, de protecție împotriva șocurilor, sistem de avertizare și detecție la incendiu, sistem voce-date, sistem de supraveghere video, sistem de avertizare panică, instalații de stins incendii, instalații termice, de ventilare, precum și de irigare a spațiilor verzi.

La ora actuală, la Medicina din Timișoara își desfășoară activitatea peste 7.000 de studenți. Pe langa activitatea didactică, au loc și activități de pregătire medicală în specialitate pentru aproximativ 2.360 de rezidenți. Activitatea didactică și cea științifică sunt realizate de 819 cadre didactice, specializate în peste 100 de discipline.

De asemenea, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara se desfășoară studii universitare de doctorat în 3 domenii, sub îndrumarea a 106 profesori conducători de doctorat, respectiv 87 la medicină generală, 14 la medicină dentară și 5 la farmacie.

Exit mobile version