TIMISOARA. La inceputul lunii iulie, primarul Nicolae Robu anunta ca vrea sa infiinteze o noua structura care sa gestioneze proiectul Timisoara – Capitala Europeana a Culturii.
Au fost create deja 6 posturi, in subordinea Casei de Cultura a orasului, si a fost si intocmit proiectul de infiintare a acestei noi structuri care va fi supus votului în urmatoarea sedinta de Consiliu Local.
Edilul vrea ca pana la finele lunii iulie sa fie stabilit si noul statut al Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021.
„Eu am asumat sa iau eu initiativa de a convoca si Adunarea Generala si de a face un apel sa se transmita in scris propunerile pentru statut. I-am dat mandat doamnei Simona Neuman sa transmita in numele meu solicitarea de a veni cu idei pentru varianta de statut propusa de domnul profesor Clipa. Trebuie, asa cum am discutat si in adunarea generala precedenta, sa venim cu propuneri de mai bine, raportate la acest statut propus de profesorul Clipa. Se vor discuta aceste sugestii intr-o sedinta de Consiliu Director si apoi vom face o adunare generala. As dori ca ea sa aiba loc pana la finalul lunii, pentru a nu pleca in vacanta fara sa avem aceasta problema de statut rezolvata”, a spus primarul Nicolae Robu.
In plus, edilul face apel la artistii independenti din Timisoara sa isi depuna proiectele pentru a accesa cei 3 milioane de lei disponibili pentru finantarea lor.
„Ii rog pe cei intersati sa acceada la cele 3 milioane. Rog sa se consulte BidBook-ul, sa vina cu proiecte care sa se inscrie in angajamentele noastre. Ii rog pe actantii culturali independenti sa studieze Bid Book-ul, sa nu se planga apoi ca nu au primit finantare. Ideile trebuie sa fie in consonanta cu BidBook-ul. Alte idei, fara numar, pot fi sustinute de catre noi. Pe langa ce este in proiectul Capitala Culturala, noi vom face si mai multe in continuare. Sunt si idei care se gestioneaza prin activitatile de sustinere a culturii de catre primarie”, a adaugat edilul.
Juriul care va face selectia proiectelor ce urmeaza sa fie finantate ar urma sa cuprinda fie directorii institutiilor de cultura din Timisoara, fie specialisti numiti de acestia. Iar potrivit primarului, ar urma ca juriul sa aiba 13-15 membri.