TIMISOARA. Il folosim foarte des la gatit, dar trebuie sa scapam corect de el si dupa utilizare.
Vorbim despre uleiul de gatit. Si daca primul impuls este sa il aruncam in chiuveta dupa racire, trebuie sa stim ca acest lucru nu este indicat. De asemenea, nici nu trebuie pus in pubela neagra alaturi de deseurile menajere sau in alte pubele RETIM. Exista mai multe variante de a scapa de uleiul uzat si la Timisoara.
„NU aruncati uleiul uzat la chiuveta sau in recipientele de colectare a deseurilor. Este extrem de nociv pentru mediu!…Majoritatea romanilor prefera sa scape de uleiul alimentar folosit aruncandu-l la chiuveta, fara sa stie ca exista o multime de centre de reciclare in marile lanturi de magazine si sunt chiar si firme specializate care-l pot lua de acasa daca este vorba de cantitati mai mari„, transmit reprezentantii RETIM.
Odata ce a fost folosit, uleiul trebuie lasat sa se raceasca, dupa care strecurat de resturi alimentare sau alte impuritati.
In Timisoara uleiul poate fi dus la supermarketurile Auchan sau Carrefour, care isi si recompenseaza clientii daca aduc recipientele cu lichid la ele. Tot in oras putem duce uleiul uzat la benzinarii din reteaua MOL sau la Borcanul cu ulei.
Foto: redbull.com