Opinia Timisoarei

Nu mai pleaca trenurile din Gara de Nord Timisoara? Ce se intampla la CFR?

TIMISOARA. Dupa ce controlorii de trafic aerian au fost la un pas de greva, acum si angajatii CFR sunt pe punctul de a-si intrerupe activitatea. Sindicalistii au anuntat ca, daca pana la sfarsitul lunii septembrie nu vor fi incheiate Contractele Colective de Munca, din prima zi a lunii octombrie intra in greva generala.

„Conducerile organizatiilor sindicale au cerut celor trei societati de cale ferata ca incheierea contractelor colective de munca sa fie finalizata cel mai tarziu pana la sfarsitul lunii septembrie 2015. Organizatiile sindicale au avertizat ca daca administratiile celor trei societati nu vor da curs solicitarilor lor pana la sfarsitul lunii septembrie, vor declansa greva generala incepand cu 1 octombrie 2015”, se arata in comunicatul emis de sindicatele feroviare.

Ceferistii cer ca in noile contracte sa fie prevazute cresteri salariale de minim 10%, dar si tichete de masa pentru toate zilele lucratoare si vouchere de vacanta.

Conducerile societatilor feroviare trebuie sa vina cu propuneri concrete pentru solutionarea cererilor munictorilor pana in 10 septembrie.

 

Exit mobile version