TIMISOARA. „Drumul spre Parcul Rozelor, iluminat exclusiv prin lumina interioara a fiecaruia. Asa arata Parcul Justitiei noaptea. Oamenii circula calauziti de lumina telefoanelor. Intr-un oras de secol XXI, cu un parc lasat la cheie catre o administratie lipsita de orice capacitate. E ok, Horticultura si-a facut datoria, poate sa se ocupe de cimitire. Am fotografiat de Ziua Timisoarei (3 august) si acum de Festivalul Operei si Operetei (25 august). Nimeni din turnul de sticla nu a realizat ca e bezna.
PS: Cativa turisti vorbind germana trec pe langa mine. Se folosesc si ei de lumina telefonului. Sunt convins ca apreciaza gospodarii din frumtea orasului„, transmitea fostul viceprimar al Timisoarei Dan Diaconu acum o luna, cand a facut cateva fotografii in timp ce traversa seara tarziu Parcul Justitiei de langa Primaria Timisoara.
Bezna domnea in acest parc de luni de zile si a fost semnalata pe retelele sociale si de alti timisoreni care sustineau ca au facut sesizari la Primaria Timisoara, dar in zadar.
Vineri, reprezentantii administratiei Fritz anunta ca iau, in sfarsit, masuri.
„Saptamana viitoare, incep lucrarile pentru restabilirea iluminatului public in Parcul Justitiei, prin modernizarea infrastructurii. Astfel, panourile fotovoltaice de pe cei 23 de stalpi vor fi inlocuite cu lampi alimentate de la reteaua electrica, asigurandu-se astfel un iluminat mai eficient pentru cetateni.
Lucrarea va fi realizata de echipe mixte de la societatile STPT și Horticultura, care, intr-o prima etapa, vor face sapaturi subterane pentru a verifica și repara reteaua electrica de alimentare a stalpilor, in conditiile in care aceasta este foarte veche. Ulterior, suprafetele cu gazon afectate de interventii vor fi refacute de catre Horticultura„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.
Parcul Justitiei a fost complet modernizat intre 2015 si 2016, cu fonduri europene. Iluminatul a fost asigurat prin proiect cu 23 de stalpi cu corpuri duble, alimentate cu energie fotovoltaica.
Reprezentantii municipalitatii dau vina pe ‘greaua mostenire’ si spun ca sistemul implementat acum 7 ani de administratia Robu nu a fost eficient.
“Sustinem ferm utilizarea energiei regenerabile, dar proiectul de modernizare a Parcului Justitiei realizat in urma cu aproximativ șapte ani nu a fost deloc eficient, din pacate. Felinarele nu functionau toata noaptea, bateriile care acumulau energia solara in timpul zilei nu sustineau sistemul tot timpul și chiar am avut situatii in care au disparut. Lucrarile de modernizare pe care le facem acum asigura un iluminat public constant și contribuie la creșterea sigurantei in parc”, a transmis viceprimarul Ruben Latcau.
Panourile fotovoltaice care vor fi dezasamblate de pe stalpii din Parcul Justitiei vor fi depozitate la STPT, urmand sa fie decisa destinatia acestora. Lucrarile ar trebui sa nu dureze mai mult de o luna.