Opinia Timisoarei

Numai drapelul Romaniei mai flutura pe cel mai trist santier din Timisoara. Pasajul Solventul, gata poate in 2025. Video

TIMISOARA. Imagini dezolante de pe santierul de la Pasajul Solventul din Timisoara, pasaj ce ar fi trebuit sa fie gata inca din luna ianuarie.

CITESTE SI: Se face bucla provizorie pentru linia 5 pe Calea Bogdanestilor din Timisoara, pentru ca nu se stie cand va fi gata Pasajul Solventul. Momentul in care ar putea circula din nou tramvaiele. Foto

Cu o noua transa de bani primita in februarie de la Ministerul Dezvoltarii prin Programul National de Investitii Anghel Saligny, pe amplasamentul viitorului pasaj nu se intampla mare lucru.

Stau marturie imaginile filmate de un cititor fidel opiniatimisoarei.ro care ni le-a trimis pe adresa redactiei si pentru care ii multumim.

Doar tricolorul Romaniei, aflat la doi pasi de toaleta muncitorilor, e singurul care… flutura pe santier.

Va reamintim, pasajul ar fi trebuit sa fie gata in ianuarie, dar reprezentantii primariei isi pun sperantele de finalizare undeva in 2025.

La peste 3 ani de la semnarea contractului si 2 de la deschiderea santierului, lucrarea a ajuns abia la 45% realizare.

Deocamdata, s-au facut doar peretii mulati care configureaza traseul viitorului pasaj, atat pe partea dinspre strada Garii, cat si pe Bogdanestilor.

Iar, conform planurilor, daca nu mai apar alte motive de intarziere, spre sfarsitul primaverii ar trebui sa inceapa strapungerea terenului pentru realizarea pasajului subteran care va trece pe sub cele 10 linii de cale ferata. Iar aceasta parte din lucrari ar urma sa fie terminata pana in a doua jumatate a lui 2024.

Va reamintim, investitia cuprinde un drum care subtraverseaza liniile de cale ferata si include o linie dubla de tramvai, piste de bicicleta, trotuare si doua benzi pe sens pentru carosabil. De asemenea, la intersectia cu strada Garii se va realiza un sens giratoriu, care-l va inlocui pe cel existent.

 

Exit mobile version