Opinia Timisoarei

O alta eroina in vreme de pandemie. A trecut cu bine peste gripa spaniola si doua razboaie mondiale, iar acum a scapat si de coronavirus

Are peste 100 de ani, a supravietuit gripei spaniole, celor doua razboaie mondiale, iar acum a invins si coronavirusul. Din informatiile disponibile in acest moment este si cea mai in varsta persoana din Spania care a supravietuit virusului.

CITESTE SI: Sir de accidente in Timisoara si in judet. Oameni raniti, masini rasturnate. Foto 

Maria Branyas are 113 ani si a fost diagnosticata cu coronavirus in luna martie, dupa intrarea statului iberic in carantina. Din fericire pentru ea, simptomele au fost unele usoare, iar batrana a fost introdusa in izolare la domiciliu.

Dupa cateva saptamani de tratament, Maria s-a recuperat complet si acum este din nou alaturi de cei dragi.

Din datele pe care le au autoritatile spaniole, Maria Branyas este cea mai in varsta supravietuitoare a coronavirusului in Spania.

Acum ca este bine, este minunata, vrea sa vorbeasca, sa explice, sa reflecteze, este ea din nou”, a scris fiica femeii pe o retea de socializare.

Femeia s-a nascut in Mexic, in 1907, insa a ajuns in Europa, in provincia catalana Girona, in timpul Primului Razboi Mondial, tatal ei fiind jurnalist.

Femeia are trei copii, dintre care unul a implinit recent 86 de ani, are 11 nepoti, cel mai in varsta de 60 de ani, si 13 stranepoti, scrie digi24.ro.

Exit mobile version