O fetita de 3 ani a cazut de la etajul patru al unui bloc din Timisoara. S-a prabusit pe terasa unui medic. Foto

TIMISOARA. Scene de groaza pe un bulevard din zona de sud, la Timisoara.

CITESTE SI: 413 morti si peste 12.000 de noi imbolnaviri cu COVID in 24 de ore in Romania. Mai bine de 600 de cazuri sunt din Timis 

O fetita de numai 3 ani s-a prabusit de la etajul 4 al al unui bloc de pe strada  Maresal Averescu 70, fosta Lidia.

Micuta a cazut de la aproape 10 metri pe terasa unui apartament de la etajul 1, care se afla chiar deasupra unui magazin.

 

Imediat s-a dat alarma la 112, iar la fata locului au intervenit medicii si politistii. Copila a fost preluata de urgenta si transportata la Spitalul de Copii Louis Turcanu, in stare de constienta.

Politistii de la Sectia 2 au deschis o ancheta pentru a afla in ce conditii s-a petrecut incidentul. Micuta era acasa cu tatal, bunica si doi frati.

UPDATE: Din primele date, copilul se juca cu un animalut de casa, se pare un porcusor de Guineea, in dreptul ferestrei. La un moment dat, ramasa nesupravegheata pentru cateva clipe, fetita s-a catarat pe ceva, a deschis geamul si s-a aplecat peste pervaz.

S-a prabusit pe terasa de la etajul 1, care apartine unui apartament. Copilul a cazut pe un scaun ce era afara, iar proprietara terasei, care este medic, i-a acordat primul ajutor si a chemat ambulanta. Micuta a fost transferata la Spitalul Louis Turcanu pentru ingrijiri si investigatii.

Fata era intr-o stare buna, un Glasgow 14, somnolenta, si a fost transportata la Louis Turcanu pentru investigatii suplimentare (…) Avea un traumatism cranio-facial, cu fractura dentara. Va dati seama, copilul era speriat, era imediat dupa impact. Cooperarea cu un copil e mult mai grea„, a explicat medicul Florin Crisan, purtator de cuvant Serviciul de Ambulanta Timis.

UPDATE: Medicii de la Spitalul Louis Turcanu spun ca starea fetitei este stabila si au supus-o investigatiilor imagistice. Politistii au deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

 

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Scala de comă Glasgow ( GCS ) sau scorul Glasgow este o scală neurologică care urmărește să ofere o modalitate fiabilă și obiectivă de înregistrare a stării de conștiență a unei persoane, atât pentru evaluarea inițială, cât și pentru evaluarea ulterioară. O persoană este evaluată în funcție de criteriile scalei, iar punctele rezultate dau scorul acelei persoane între 3 (indicând o inconștiență profundă) și 14 (scala originală) sau 15 (scala modificată sau revizuită mai larg).
    Scala de comă Glasgow a fost inițial utilizată pentru a evalua nivelul de conștiență al unei persoane după o leziune a capului, iar acum este utilizată de serviciile medicale de urgență, de asistente medicale și de medici ca fiind aplicabilă tuturor pacienților cu afecțiuni medicale și traumatice acute. În spitale, este utilizat și pentru monitorizarea pacienților din unitățile de terapie intensivă .