TIMISOARA. Dupa ce organigrama propusa anul trecut, pe care si-o dorea in vigoare inca din luna august, a fost suspendata de instanta, fiind socotita ilegala de judecatori, administratia Fritz a intocmit acum o alta.
Noua reorganizare propune infiintarea… Administratiei pentru Educatie si Sanatate, o entitate care urmeaza sa comaseze toate serviciile si structurile care se ocupa de invatamant si sanatate.
Noul organism gandit de administratia Fritz va ingloba activitatile desfasurate in prezent de Serviciul Public Asistenta Medicala Scolara, Serviciul Public Crese, aparatul de specialitate al primarului cu privire la: finantarea invatamantului, administrarea cladirilor si terenurilor unitatilor de invatamant/sanitare, planificarea, organizarea, verificarea si receptia lucrarilor de reparatii, reabilitari si investitii aferente scolilor si spitalelor, monitorizarea managementului spitalelor.
Proiectul de hotarare ce prevede infiintarea Administratiei pentru Educatie si Sanatate poate fi consultat AICI.
”Comasarea acestor activități într-o singură structură funcționala va insemna servicii de calitate, decizii unitare si putere de raspuns mai rapida din partea administratiei la nevoile copiilor, familiilor lor, cadrelor didactice, precum si a personalului medical si al bolnavilor. Prin aceasta reorganizare va rezulta o reducere a numarului de posturi cu 128, prin comasarea unor departamente conexe (financiar, administrativ, juridic, resurse umane, achizitii publice)”, transmite primarul Timisoarei, Dominic Fritz.
Un al doilea proiect prevede aprobarea organizarii si statului de functii pentru aparatul de specialitate si propune abrogarea hotararii de consiliu local care a aprobat prima organigrama, care este in prezent atacata in instanta, inlaturand, astfel, blocajele administrative actuale.
Tot in cadrul acestui proces de reogranizare urmeaza sa apara si alte schimbari. Serviciul pentru Protectia Mediului, managementul deseurilor si salubrizarea, biroul avize si control mediu si compartimentul Protectia Animalelor vor intra toate in subordinea Directiei Calitatea Vietii, acolo unde mai sunt incadrate Serviciul Cultura si Turismul.
Administratia Fritz va infiinta si Serviciul Transport Feroviar, care va gestiona proiectul tren-tramvaiului Timisoara-Resita, dar si proiecte finantate prin PNRR si POR privind conectarea infrastructurii feroviare metropolitane si regionale cu transportul public local.
O alta structura nou infiintata va fi Biroul de Urmarire Contracte si eliberare Domeniul Public, care va intra in subordinea Directiei de Patrimoniu si care va avea rolul de a asigura o mai buna gestionare a disciplinei comerciale in spatiul public.
Conform celor transmise de reprezentantii Primariei Timisoara, numarul de posturi pentru aparatul de specialitate al Primarului va fi de 624, fiind redus fata de structura din prezent.
Cele doua proiecte de hotarare vor fi supuse dezbaterii publice pentru urmatoarele 30 de zile si apoi vor fi votate in Consiliul Local.
Proiectul de hotarare referitor la schimbarile in aparatul de specialitate al primarului poate fi consultat AICI.
Dominic Fritz a incercat inca de anul trecut sa implementeze o noua organigrama in Primaria Timisoara, insa aceasta a fost suspendata in instanta, o multime de procese au fost puse pe rol, iar judecarea pe fond a cauzei abia incepe.
Primaria Timisoara, primarul si Consiliul Local sunt reprezentati in instanta in speta privind organigrama de casa de avocatura a decanului Baroului Timis Sergiu Stanila, care e platita cu 220 de lei pe ora de la bugetul local. Costurile asistentei juridice si reprezentarii au fost estimate la 24.000 de euro.
Va reamintim, noua organigrama a primarului Dominic Fritz a fost gasita drept ilegala de catre judecatorii de la Tribunalul Timis in luna august, care au stabilit ca deciziile edilului legate de comasarea unor directii si mutarea unor oameni de pe o functie pe alta pentru a face loc ‘oamenilor noi’ sa fie oprite, deocamdata. Printre situatiile de nerespectare a legii se numara si faptul ca hotararea prin care a fost aprobata organigrama nu a fost supusa mai intai unei dezbateri publice.