TIMISOARA. Calitatea corpului academic al Universitatii Politehnica Timisoara a fost intotdeauna la nivel inalt. O noua confirmare internationala in acest sens a venit recent din partea Societatii Europene de Integritate Structurala (European Structural Integrity Society, ESIS). Cu ocazia conferintei „22nd European Conference on Fracture”, desfasurata la Belgrad, Serbia, s-a ales prin vot noua conducere a Societatii Europene de Integritate Structurala, prof.dr.ing. Liviu Marsavina, de la Facultatea de Mecanica a UPT fiind unul dintre cei doi vicepresedinti alesi. Presedinte este prof. Francesco Iacoviello, Italia, iar cel de-al doilea vicepresedinte este prof. Aleksander Sedmak, Serbia.
Profesorul Liviu Marsavina a avut o contributie majora pentru afilierea Asociatiei Romane de Mecanica Ruperii (ARMR) la ESIS. Este membru ESIS si reprezentantul Romaniei in ESIS din anul 2006, a participat la toate conferintele europene de rupere (European Conference on Fracture) organizate la Alexandropolis (Grecia) in 2006, Brno (Republica Ceha) in 2008, Dresda (Germania) 2010, Kazan (Rusia) 2012, Trondheim (Norvegia) 2014, Catania (Italia) 2016 si Belgrad (Serbia) in 2018. Din anul 2014 este co-presedinitele comitetului tehnic dedicat educatiei (TC13: Education) al ESIS.
Societatea Europena de Integritate Structurala (European Structural Integrity Society, ESIS) este o organizatie non profit care are ca scop operarea in conditii de siguranta a componentelor, structurilor si materialelor ingineresti. Este structurata in 17 comitete tehnice si are 25 tari afiliate printre care si Romania. ESIS este asociata cu Elevier pentru publicarea unor numere speciale ale jurnalelor Engineering Fracture Mechanics, International Journal of Fatigue, Theoretical and Applied Fracture Mechanics si Engineering Failure Analysis, precum si pentru editarea Proceedia Structural Integrity.
Conducerea ESIS este asigurata de un Comitet Executiv coordonat de un Presedinte si doi Vice Presedinti, alesi prin votul reprezentantilor nationali si ai presedintilor comitetelor tehnice pentru un mandat de 4 ani.