Opinia Timisoarei

O noua tura de dezinsectie la Timisoara. Se vor imprastia substante impotriva tantarilor din avion

TIMISOARA. O noua operatiune de dezinsectie aeriana este programata la Timisoara saptamana viitoare.

CITESTE SI: Bozankaya va aduce la Timisoara si 33 de troleibuze cu 24 de milioane de euro. Pe ce linii vor merge noile mijloace de transport

Stropirile impotriva tantarilor se vor face intre 1 si 2 august, dimineata intre orele 5.30 si 10.30, si vor avea loc in toate cartierele orasului Timisoara.

Produsele folosite sunt avizate de Comisia Nationala pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sanatatii si se regasesc in Registrul National al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umana de catre Ministerul Sanatatii. Produsul folosit este Cymina Plus, avand substanta activa Cipermetrin, iar substantele fac parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide si produse pentru combaterea artropodelor).

Aceasta este cea de-a cincea campanie de dezinsectie din acest sezon la Timisoara.

UPDATE: Operatiuni de dezinsectie se vor face si de la nivelul solului, in perioada 5 – 10 august. Tratamentele se vor aplica intre orele 21:00 si 06:00.

Stropirile se efectueaza in parcuri, locuri de joaca, pe malurile Begai și in zona baltilor, pe o suprafata cumulata de peste 2 milioane de metri patrati.

Produsele folosite sunt avizate de Comisia Naţionala pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sanataţii şi se regasesc in Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umana de catre Ministerul Sanataţii: Cymina Plus (având substanta activa Cipermetrina, pentru combaterea tantarilor adulti, pentru activitatea de dezinsectie terestra, cu o concentratie a solutiei de lucru de 50 ml produs in 3 litri de apa/solvent) si Vectobac WG (avand substanta activa Bacillus thuringiensis subsp. israelensis, pentru serviciile de dezinsectie exterior – combatere larve, cu o concentratie a solutiei de lucru de 1 kg. produs in 10 L/apa). Substantele fac parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor).

Exit mobile version