Opinia Timisoarei

O scena de mari dimensiuni se monteaza pe Aerodromul Cioca din Timisoara. Pregatiri pentru festivaluri

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis a cumparat o scena de mari dimensiuni care in aceste zile se monteaza pe Aerodromul Cioca din Timisoara. Aici vor fi organizate mai multe festivaluri unde sunt asteptati sa participe zeci de mii de spectatori.

CITESTE SI: Amenajarea intersectiei Drumul Boilor cu Centura Sud Timisoara intr-o noua etapa, cu hotarare de Guvern. Muncitorii lui Umbrarescu vin tare din urma. Foto

„Este o scena achizitionata prin programul infrastructura din cadrul proiectului Capitala Europeana a Culturii, cu fonduri de la Ministerul Culturii.

Este demontabila si se doreste sa fie folosita in special pe Aerodromul Cioca. Dar ne dorim sa colectam si fonduri de pe urma acesteia, o sa o inchiriem pentru alte evenimente, inclusiv in judet”, a declarat Ciprian Trocan, directorul Directiei de Prestari Servicii din cadrul Consiliului Judetean Timis.

Ca sa poata fi receptionata, scena este montata in aceste zile pe Aeroportul Utilitar de la marginea Timisoarei.

„Ne dorim sa dezvoltam zona festivaliera si sa oferim infrastructura potrivita. 1,2 milioane euro au fost banii alocati de Ministerul Culturii, dar scena a costat 800.000. In perioada urmatoare mai scoatem la licitatie o serie de alte elemente: LED-uri, ecran LED, garduri de imprejmuire etc”, a mai spus Ciprian Trocan.

Scena are 14/12 metri, iar sistemul de sonorizare este unul dintre cele mai performante de pe piata. Are monitoare de sunet, mixere, tot ansamblul pentru a sustine evenimente de mari dimensiuni. Aceasta poate fi folosita pentru evenimente care aduna peste 20.000 de spectatori.

 

Exit mobile version