Opinia Timisoarei

O singura amenda data de comisarii Garzii de Mediu celor care nu isi curata terenurile de ambrozie in Timis

TIMISOARA. O singura sanctiune, si aceea minima. Atat au dat autoritatile de mediu in urma inspectiilor facute in judet in acest an, in diferite localitati, pentru vedea daca ambrozia a fost starpita de pe terenuri.

CITESTE SI: Avem primul pacient din vestul tarii infectat cu virusul West Nile, internat la Spitalul Victor Babes Timisoara 

Reprezentantii Directiei Agricole a judetului Timis au facut verificari in ce priveste ambrozia, si in localitatile vizitate au constatat ca primariile au incercat sa distruga buruiana.

La Comuna Ghizela s-a folosit un tractor dotat cu tocator; la Comuna Liebling s-au cosit toate spatiile publice, la fel la Comuna Racovita. La Comuna Padureni s-au efectuat lucrari de cosit mecanic si erbicidat de 3 ori. Sunt comune, Lovrin, Giroc, Carpiniș, unde la distrugerea acestei buruieni s-au aplicat lucrari de discuit si de grapat. Din comunicarile inregistrate la DAJ Timis, UAT-urile au trimis un numar total de 434 de somatii proprietarilor de amplasamente cu ambrozie, cele mai multe fiind trimise de catre Primaria Timisoara„, se arata intr-o informare facuta de reprezentantii institutiei in ultimul Colegiu Prefectural.

Specialistii Directiei Agricole sustin ca vor continua verificarile pe aceasta linie in timpul vizitelor in teren.

Garda Nationala de Mediu a aplicat o singura amenda, de 500 de lei, unui proprietar de teren, dupa ce acesta nu a luat masuri pentru eliminarea ambroziei.

Inspectorii au mai dat si 184 de avertismente, dintre care 129 timisenilor si alte 55 diferitelor firme. De asemenea, institutia a cerut si in acest an primariilor un raport al firmelor sau timisenilor care au fost amendati sau au primit avertismente pentru ca nu si-au curatat terenurile. 24 dintre primarii au transmis ca au emis 550 de somatii, in primul semestru din acest an, proprietarilor de terenuri unde a fost identificata ambrozia.

Va reamintim, la Timisoara, in perioada 21 – 25 august, Politia Locala a verificat 30 de terenuri si a aplicat 4 amenzi. In total, in ultimele saptamani au fost aplicate alte 33 de sanctiuni pe aceasta linie.

Exit mobile version