Opinia Timisoarei

O tin din reparatie in reparatie si din asfaltare in reasfaltare, pe Calea Bogdanestilor din Timisoara, la cateva luni de cand s-a terminat modernizarea. Inca nu s-a facut receptia lucrarilor care au costat 30 de milioane de euro. Video

TIMISOARA. La inceputul lunii iunie repornea tramvaiul 5 pe Calea Bogdanestilor din Timisoara, odata ce era finalizata, teoretic, modernizarea bulevardului, respectiv se incheia si amenajarea temporara a buclei de intoarcere din dreptul viitorului pasaj Solventul.

CITESTE SI: Momentul in care ar putea incepe probele cu tramvaiul pe bulevardul Stan Vidrighin, la Timisoara. Ce a mai ramas de facut pana atunci? Foto 

Desi gata de 3 luni, in fapt, mai e de lucru pe Bogdanestilor pana cand soseaua va putea fi si receptionata, in sfarsit, de primarie. Asta pentru ca, la primele ploi apa baltea pe carosabil, iar inca din primele saptamani asfaltul s-a valurit pe portiuni insemnate.

Astfel, la inspectii, reprezentantii municipalitatii au cerut constructorului sa procedeze la reparatii si sa refaca stratul de asfalt pe sectoare lungi, nicidecum sa lase in urma petice. Aceasta dupa ce anterior reprezentantii primariei au mai cerut si alte interventii punctuale.

De atunci, antreprenorul tot… lucreaza. Pana si sambata dupa-amiaza, in 24 august, muncitorii decopertau segmente intregi din dreptul intersectiei cu strada Barzava, iar apoi asfaltau.

Stau marturie imaginile trimise la redactie de cititorul fidel opiniatimisoarei.ro care monitorizeaza obiectivele de infrastructura din Timisoara si din judet.

Ramane de vazut cand va ajunge bulevardul la standardele de calitate impuse prin contract si lucrarea va putea fi si receptionata de catre Primaria Timisoara.

Va reamintim, valoarea totala a investitiei in modernizarea Caii Bogdanestilor a fost de aproape 150 de milioane lei, dintre care 91 de milioane bani europeni, adica 30 de milioane de euro. Diferenta de suma provine dintr-un imprumut luat de Primaria Timisoara de la BERD.

Contractul cu Sylc Con Trans a fost semnat in iunie 2020. Ordinul de incepere a lucrarilor a fost dat in august 2020, iar constructorul avea la dispozitie 31 de luni sa termine de reabilitat Bogdanestilor, unde au fost schimbate utilitatile si retelele subterane, s-au inlocuit liniile de tramvai si carosabilul si s-au amenajat spatii verzi si piste de biciclete.

Reprezentantii municipalitatii au anuntat ca in momentul in care se va receptiona Bogdanestilor, angajatii SDM vor trece la repararea strazilor laterale care au fost afectate pe perioada santierului pentru bulevard.

Exit mobile version