Opinia Timisoarei

Oameni inghititi de pamant langa Timisoara. Lupta contracronometru pentru salvarea lor. Video

TIMISOARA. Un apel disperat la 112, joi seara, a anuntat ca doi oameni au fost inghititi de un mal de pamant care s-a surpat peste ei, iar viata lor e in pericol. Salvatorii s-au deplasat rapid la locul indicat, pe un santier aflat intre Rudicica si Urseni, unde cei doi lucrau ca muncitori la amenajarea unui sant pentru o aductiune de apa.

CITESTE SI: Se deschide santierul pentru modernizarea Bulevardului Cetatii din Timisoara, cu 17 milioane de euro. Restrictii de circulatie, de luni, tramvaiele vor fi inlocuite cu autobuze 

„S-au deplasat de urgenta 2 autospeciale de stingere, o autospeciala de descarcerare, camion cu containerul multirisc, 2 ofiteri și 20 de subofiteri. Se lucreaza pentru extragerea victimelor”, au transmis reprezentantii ISU Timis.

Dupa cateva zeci de minute, primul muncitor a fost recuperat de sub valul de pamant, dar era in stop cardio respirator, astfel ca echipele de interventie au trecut la manevrele de resuscitare. Pentru salvarea celui de-al doilea lucrator inca se fac eforturi.

UPDATE: Pompierii au reusit sa-i salveze pe cei doi muncitori acoperiti de valul de pamant

Dupa alte zeci de minute, echipele de salvatori, ajutate de utilaje, au reusit sa recupereze si cea de-a doua victima de sub pamant. Din feciricre era constienta si cooperanta. Si cel de-al doilea muncitor a fost transportat la spital pentru ingrijiri si investigatii.

‘Prima persoana extrasa de salvatori, aflata in stop cardio-respirator, a fost resuscitata si va fi transportata la Spitalul Judetean, impreuna cu cea de a doua victima, care a fost si ea recuperata’, au mai transmis reprezentantii ISU Timis.

Politistii si inspectorii ITM au deschis o ancheta pentru a stabili cum s-a produs accidentul si daca muncitorii au respectat toate normele de protectia Muncii.

VIDEO: George Stefanita

Exit mobile version