Oamenii prefera masina personala, sunt multumiti de locuinta pe care o au si de parcuri, dar cred ca primaria nu cunoaste problemele reale ale orasului. Calitatea vietii in Timisoara, intr-un studiu al Universitatii de Vest

TIMISOARA. Cum vad timisorenii directia in care se indreapta orasul, cat sunt de multumiti de infrastructura si facilitati, de calitatea aerului si a spatiilor verzi si de viata personala, cum i-a afectat pandemia. Acestea sunt capitolele importante ale unei cercetari facuta de o echipa de profesori din cadrul Universitatii de Vest. Sondajul a acoperit 24 de cartiere din Timisoara si a fost realizat de-a lungul mai multor ani pe aproape 7000 de persoane.

Timisorenii prefera sa se deplaseze cu masina personala, 66,5%, iar transportul in comun e folosit de mai putin de 20% dintre locuitorii orasului. Doar 6% dintre timisoreni folosesc bicicleta intr-o zi obisnuita, iar trotinetele electrice ori vaporasele sub 1 procent.

Studiul mai scoate la iveala ca cei care s-au stabilit in Timisoara venind din alte parti se declara bine integrati, 81,2%. Aproape 80% au incredere in vecinii de cartier, peste 74 la suta spun ca se simt in siguranta in Timisoara, iar peste 70 de procente sustin ca e usor sa isi gaseasca un loc de munca in Timisoara.

Acelasi studiu realizat de UVT releva faptul ca 62 la suta din cetateni cred ca Primaria nu cunoaste problemele reale ale cetatenilor.

Timisorenii, nemultumiti de curatenia din oras

73 la suta dintre locuitori se declara multumiti de spatiile verzi si parcurile orasului. Doar 53 la suta de nivelul zgomotului si cam tot atatia de calitatea apei de la robinet. Jumatate dintre participantii la sondaj cred ca e multumitoare calitatea aerului, insa mai putin de 50 de procente se arata satisfacuti de gradul de curatenie.

Peste 90 la suta dintre cetateni sunt multumiti de locuinta in care traiesc, de felul in care traiesc, de starea lor de sanatate si jobul pe care il au, iar 85% de situatia lor financiara.

In general, locuitorii orasului cred ca Timisoara se indreapta intr-o directie buna, opinie pe care si-o mentin inca din 2016 incoace.

Intreg studiul poate fi consultat AICI.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. PRIMARIA????Care ,,primarie,,???Adica fritzake??Fugi cu ursu……ca-l impusca udmr-ul!!!Nu-si da nimeni seama sa suntem luati de tampiti??Le platim nenorocitilor astora de politicieni beneficiile personale,pensiile speciale si….amantele,iar ei isi bat joc de noi.SONDAJE….vax albina!!!!Minciuni sfruntate !!Timisoara NU se indreapta intr-o directie buna,cita vreme migrantii comit crime la vedere,au umplut pensiunile si unele cartiere, parcurile,centrul orasului..Ca sa nu mai vorbim de tiganii nostri ,care au casoaie de sute de milioane de euroi,cu parc si piscine ….dar impozite….mai rar!!!Asta e directie buna???

  2. Cât timp vorbim pe balcon pe difuzor, cum să nu ne placă locuința.
    Ne place și orașul, pentru că timișorenii sunt gazde bune și nu scapă ocazia să bifeze un extraneu pe lista cu trofee.
    Noi să trăim bine, în frunce, ca să ne putem minuna apoi de tristețea Cărășenilor, în timp ce sujem din țîgară pe glaful geamului de la balcon..

  3. Cel mai naspa oras mare din Romania ! Invadat de cocalari si pitipoance de te miri unde ! Manelisti si grandomani la tot pasul ! Salutari din Graz tuturor timisorenilor adevarati !

  4. Mai puțin de 20% folosesc transportul public, asta mi se pare un eșec. Iar peste 66% polueaza zilnic orașul. Timișorenii sunt mulțumiți de oraș, înseamnă că au standarde foarte joase ori se compara cu alte orașe mai puțin ok.

  5. Nu vă e rușine cu voi? n-aveți oglindă acasă în care sa vă priviți moacele de ratei înainte să publicați asemenea aberații? rușine OT!

  6. Tinand seama de mizeria si murdaria care domina in mijloacele de transport in comun, care sunt focare ptr diferite infectii, este firesc ca cetatenii sa prefere trotineta, bicicleta sau masina personala, Primarul Fritz care si-a delegat atributiile are timp sa impartaseasca secretul curateniei din mijloacele de transport din Germania celor numiti sa conduca transportul in comun in Timisoara.