Opinia Timisoarei

Oana Pellea si Marius Manole ii aduc pe scena Operei Timisoara pe Oscar si Tanti Roz intr-un spectacol caritabil

TIMISOARA. Un spectacol de binefacere prin care se aduna bani pentru achizitionarea unui sistem de stocare in azot a celulelor stem, ce va veni in ajutorul copiilor bolnavi de leucemie, va avea loc la Timisoara.

Oana Pellea si Marius Manole ii aduc in fata banatenilor pe scena Operei Nationale din Timisoara pe Oscar si Tanti Roz. Montarea Teatrului „L.S. Bulandra” din Bucuresti are drept scop strangerea de fonduri pentru ajutorarea copiilor bolnavi de leucemie de la Spitalul „L. Turcanu” din Timisoara.

Prin acest proiect ne-am propus sa achizitionam un aparat de stocare in azot lichid a celulelor stem. Valoarea lui se ridica la 14.000 de euro”, a precizat Mihai Gafencu, presedintele Organizatiei Salvati Copiii Filiala Timisoara.

Spectacolul va avea loc in 23 aprilie, incepand cu ora 18.30, pe scena Operei din Timisoara.

Ceea ce veti simti la finalul piesei simtim noi in fiecare zi”, a adaugat medicul Mihai Gafencu.

In prezent, peste 300 de copii bolnavi se afla in tratament la Spitalul „L. Turcanu”, centrul din Timisoara fiind un centru regional, bolnavi din intreaga tara aflandu-se in acest loc. Copiii asteapta in orice moment sa fie anuntati ca sunt urmatorii pe lista unui transplant modular. „Asemenea sisteme de stocare am primit prin donatii. Doua stocatoare sunt deja pline. Cel pe care il vom achizitiona va putea fi folosit o perioada lunga de ani si celulele stem vor putea fi folosite si peste decenii. Efectiv, ne scoate din incurcatura”, explica Margit Serban, sef Clinica Oncohematologie din cadrul spitalului de copii din Timisoara.

In Romania, mai mult de jumatate dintre copiii diagnosticati cu leucemie mor din cauza lipsei aparaturii performante de tratare si diagnosticare.

Un cont special a fost deschis pentru adunarea fondurilor necesare cumpararii aparatului. Contul are urmatoarele coordonate: beneficiar – Organizatia Salvati Copiii Filiala Timisoara CUI: 5342934. IBAN: RO25 BACX 0000 0002 7000 8000, banca Unicredit Tiriac Timisoara.

Spectacolul este organizat de Fundatia Culturala Artmedia, împreună cu Mitropolia Banatului, Organizatia Salvati Copiii si Opera Nationala Timisoara.

Exit mobile version