Opinia Timisoarei

Obiectiv indeplinit. Floretistii de la Politehnica Timisoara au obtinut 6 medalii la ‘Nationalele’ de la Bucuresti

TIMISOARA. Floretistii de la Politehnica Timisoara aveau ca obiectiv obtinerea a cel putin patru medalii la Campionatele Nationale de scrima rezervate seniorilor, care au avut loc in Capitala. Banatenii s-au intors acasa cu 6 distinctii, atat in intrecerile individuale, cat si pe echipe.

Obiectivul a fost indeplinit partial inca din prima zi, cand Rebeca Candescu a castigat medalia de argint, in timp ce Ingrid Miti Bikfalvi a cucerit-o pe cea de bronz in proba indiviuduala a fetelor.

In intrecerea pe echipe, Politehnica Timișoara s-a clasat pe locul 3. Rebeca Candescu, Ecaterina Gorobet, Ingrid Miti Bikfalvi si Karina Tal au trecut in meciul pentru medalia de bronz de Steaua Bucuresti 2. Calificarea in finala a fost pierduta la o tusa, 41-42 contra primei echipe a clubului Steaua.

Baietii si-au masurat fortele in a treia zi de concurs. Benjamin Bodo a ajuns pana in ultimul act, unde a pierdut cu scorul de 4-15 in fata stelistului Alexandru Sirb. A castigat medalia de argint, iar colegul sau Tom Gombol, a cucerit-o pe cea de bronz pentru Politehnica Timisoara.

Politehica Timisoara a terminat pe a treia treapta a podiumului in clasamentul pe echipe. A fost un duel cu a doua echipa a clubului alb-violet, castigat cu scorul de 45-37 de team-ul format din Benjamin Bodo, Emanuel Candescu, Nikitas Gherman si Tom Gombol. Politehnica II a fost compusa din Artiom Cecet, Felix Dogariu, Mihnea Robanescu si Eugen Vadaniuc. Ca si la feminin, Rapid Bucuresti a cucerit titlul national.

Medalie si pentru ACS Floreta Timisoara

Nu doar sportivii de la Politehnica au reusit rezultate notabile la Nationalele de floreta, ci si sportivii clubului ACS Floreta Timisoara.

In proba individuala a baietilor, Darius Malekshahian a terminat pe locul al treilea intrecerea, castigand astfel bronzul national. Darius Malekshahian este antrenat de Iulian Teaca si Teofil Moisuc, si ei castigatori de medalii nationale si Cupa Romaniei in trecut.

Alti doi sportivi de la ACS Floreta au participat si ei la intrecerea din Capitala. Fey Alan a terminat pe locul 15, la doar 14 ani, iar Filip Efron, care are 13 ani, a terminat pe locul 30.
In intrecerea pe echipe, ACS Floreta a terminat poe locul 5.

Exit mobile version