Printre primele in care locuitorii sunt multumiti de calitatea vietii se numara marile orase din Transilvania, pPotrivit unui barometru urban realizat in aceasta vara. Clujul, Oradea, Alba Iulia, Brasov si Timisoara ocupa locuri fruntase.
Studiul puncteaza domenii precum siguranta, transportul in comun sau locurile de munca, noteaza stirileprotv.ro.
Oradea a reusit sa straluceasca tot mai mult in ultimii ani. Potrivit celui mai recent barometru urban, este considerata cel mai sigur oras de catre cei care locuiesc acolo si ocupa locul intai la incredere in administratie publica.
Oradea si-a convins locuitorii si prin serviciile de sanatate, transportul in comun, dar si starea in care se prezinta strazile, cladirile si spatiile publice. Locuitorii spun ca administatia a lucrat repede si bine in folosul lor.
Orasele in care peste 90% dintre locuitori se declara multumiti:
1. Cluj-Napoca – 97%
2. Oradea – 96%
3. Alba Iulia – 95%
4. Brasov – 94%
5. Timisoara – 92%
6. Iasi – 90%
In topul oraselor unde se traieste bine se afla si Timisoara. Printre punctele forte gasim investitiile straine si numarul locurilor de munca. De altfel, sectorul IT foarte bine dezvoltat influenteaza si restul domeniilor. Astfel ca afacerile adiacente au inflorit foarte mult in ultima vreme.
“Avem un centru istoric extraordinar, foarte bine pus in valoare, patrimoniul cultural este bogat. Nivelul calitatii vietii este la nivelul Europei Occidentale fara probleme”, spune managerul unei agentii de turism, pentru stirileprotv.
Clujul primeste “coronita” clasamenului. Cel mai bine sta la capitolul siguranta in spatii publice si la transportul in comun, unde peste 80% dintre cei intrebati se declara multumiti.
Cele mai atractive orase din Romania:
1. Cluj-Napoca – 21,8%
2. Brasov – 15,6%
3. Timisoara – 10,3%
4. Bucuresti – 9,8%
5. Sibiu – 9,7%
6. Oradea – 7,6%
7. Constanta – 3,8%
8. Iasi – 3,1%
Clujul se afla pe primul loc si la cele mai atractive orase din România. Pe locul 4 intra si Capitala. Dar nu pentru conditiile de viata de aici -un oras poluat, supraaglomerat de proiecte imobiliare haotice, facute de multe ori cu complicitatea autoritatilor si cu o infrastructura depasita – ci pentru ca locuitorii isi pot gasi mai usor un loc de munca. La sondaj au raspuns peste 13.000 de persoane.