Ies la iveala detalii infioratoare in privinta mancarii pe care romanii o cumpara din magazine si o pun pe masa familiei.
CITESTE SI: Spargatori de masini din Timisoara, capturati de politisti. Ultima lovitura, data ziua in amiaza mare
Asociatia Pro Consumatori (fosta Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania – APC Romania) membra a Organizatiei Europene a Consumatorilor, a analizat 116 tipuri de carnati care se vand in marile magazine sau in ale unor producatori de produse din carne.
Specialistii au realizat un studiu si au demarat o campanie prin care sa-i invete pe consumatori sa inteleaga eticheta produselor si sa stie ce cumpara.
Astfel, au fost descoperiti carnati de casa si cu cate 8 substante chimice sau cu solutie de dezghetare a drumurilor.
La 88% din carnatii afumati analizati s-a folosit fum lichid sau aroma de fum!
La 84% din carnatii analizati s-a folosit conservantul nitrit de sodiu!
La 55% din carnatii analizati membrana folosita este artificiala, adica realizata din alginat de sodiu, celuloza, guma de guar, lactat de calciu, clorura de calciu, colagen de vita si coloranti.
40% din carnatii analizati au in compozitie fosfati!
40% din carnatii analizati contin apa din belsug!
37% din carnatii analizati contin coloranti obtinuti din insecte (cosenile)!
La numai 37% din carnatii analizati apare mentionat procentul de carne din compozitia acestora pe eticheta!
34% din carnatii analizati contin extracte de condimente!
La 28% din carnatii analizati, aroma si gustul au fost intensificate cu glutamat monosodic!
27% din carnatii analizati contin proteina vegetala din soia!
Numai 8% din carnatii analizati nu contin aditivi alimentari!
Mai multe detalii AICI!