Registrul Urbanistilor din Romania – Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Vest a decernat diploma de excelenta in domeniul Regenerarii urbane prin initiative private. Ovidiu Sandor este castigatorul celei de-a patra editii, dupa Sasa Moza, Emil Cristescu si Stelian Cirt.
”Distinctia este acordata firmei pentru actiunile de Revitalizare a spatiului public din zona centrala a municipiului Timisoara prin investitia in City Business Centre (CBC)”, a precizat arhitectul Radu Radoslav, reprezentantul teritorial pentru Regiunea de Dezvoltare Vest – RUR.
Mai multi arhitecti, reprezentanti ai mediului de afaceri si ai autoritatilor locale au dezbatut, la o masa rotunda, pe tema dezvoltarii Timisoarei. ”Exista doua forte care trebuie aliniate pentru ca Timisoara sa mearga inainte in directia buna. Este vorba despre forta banilor si de cea a reglementarilor. Vectorul privat si cel public trebuie sa-si inteleaga nevoile fiecaruia pentru a putea pune in aplicare un plan puternic de dezvoltare durabila. In acest moment, Timisoarei ii lipseste o viziune. Traim intr-un tracut in care amintim de o lampa aprinsa nu stiu cand sau de un vagon tras de cai nu stiu pe unde”, a spus transant Ovidiu Sandor.
Emil Cristescu, unul din ceilalti castigatori ai diplomei de excelenta, pentru proiectul Verde pentru Biciclete, a tinut sa precizeze faptul ca doar un proiect de mare anvergura poate coagula energiile in Timisoara. Iar candidatura orasului pentru titulatura de Capitala europeana este un asemenea proiect. ”Ar impulsiona voluntariatul si implicare societatii, a mediului privat si al celui public in fixarea si ducerea la bun sfarsit a unor obiective comune revitalizar a orasului”, a explicat acesta.
Initiativa a Registrului Urbanistilor din Romania – Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Vest, de decernare a diplomelor de excelenta pentru initiative private in domeniul regenerarii si revitalizarii urbane, a inceput in 2011 si se afla la cea de-a patra decernare.
Iata care sunt primii trei castigatori: Grupul D’Arc – Sasa Moza, pentru revitalizarea spatiilor publice, Fundatia Bega – Emil Cristescu, pentru implementarea conceptului „Verde pentru Timisoara” si Fundatia Rubin – Stelian Cirt, pentru revitalizarea spatiului public din zona centrala a Timisoarei. ”Aceste diplome recompenseaza in mod simbolic contributia investitorilor locali la cresterea competitivitatii municipiului nostru prin „bune practici” si fac parte dintr-un program mai amplu ce se va desfasura pe parcursul a mai multor ani”, a specificat Radu Radoslav.